Foreningen Gråspurvene udvider programmet for Motion i Naturen

Motion i Naturen er et frivilligt socialt og sundhedsfremmende tilbud i Sønderborg Kommune, og selvom det udbydes af seniorforeningen Gråspurvene, så kan alle være med uanset alder. Tilbuddet består af en række gåture ud i naturen, hvor deltagerne undervejs laver motionsøvelser. For at deltage på turene behøver man ikke være medlem af foreningen. Er man interesseret, møder man bare op. Sådan har det været siden 2018, hvor turene blev udbudt første gang.

Det var Inger Plauborg og Anette Uldall, der fik idéen til Motion i Naturen. De gik ofte ture sammen og kom undervejs til at snakke om, at de gerne ville invitere andre med – specielt nogle, der ellers ikke kommer ud i naturen og gerne vil have følgeskab. De to initiativtagere er begge instruktører på turene, og de planlægger ruterne ved, at de først selv går turene for at finde træstammer og bænke, der kan bruges i træningen.

– Naturen har plads til alle. Den friske luft og de mange indtryk stimulerer vores sanser; det giver livskvalitet at mærke sig selv i naturen, og vi har en fantastisk natur lige uden for vores dør siger de to instruktører Inger Plauborg og Anette Uldall.

Om turene:
Turene er på fire km. De foregår rundt omkring i hele kommunen, og man bruger naturen, fx en træstamme, som redskab i træningen.
Hidtil har foreningen udbudt ture hver anden fredag (i ulige uger) fra kl. 9.30-11.00.
Fra og med den nye sæson, der starter 11. september, udvides programmet med aftenture, der kommer til at foregå om mandagen i lige uger kl. 16.30-18.00.
Der er også en forårs-nattetur i støbeskeen, datoen er dog endnu ikke fastlagt.

Ture og datoer er beskrevet i det nye program, der kan findes på Facebook-siden Gråspurvene.
Det koster kun 10 kr. at deltage, og der er ingen tilmelding. Man møder bare op.
Efter turen får man en lille forfriskning i form af juice, der er produceret i lokalområdet.

Bilag: Det nye program
Fotos: fotograf Patricio Soto
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top