Fredericia vil være årets handelsby | Nyheder

Ser man på et danmarkskort anno 2019, vil man få øje på 109 aktive handelsbyer. Spoler man tiden frem til 2030, vil dette billede have ændret sig til knap 30 handelsbyer. I hvert fald hvis man følger forudsigelserne fra Institut for Centerplanlægning, som følger udviklingen i såvel detailhandel, nethandel og byudvikling i Danmark.

Fredericia bymidte har forandret sig positivt over en årrække. Byen summer af liv, og er blevet et attraktivt mål for handlende og for gæster, der søger et udflugtsmål for en cafétur eller en kulturel oplevelse. Bymidten blomstrer, og målet er at dette fortsætter, så Fredericia også i 2030 kan kalde sig en attraktiv handelsby i vækst.

Udviklingen kommer ikke af sig selv. Den understøttes af et tæt samarbejde mellem byens erhvervsliv, butikker og Fredericia Kommune. Det netop nedsatte byforum blev født i budget 2020 og kom til verden under coronaen. Formålet er at sikre initiativer og samarbejde, som på både kort og langt sigte skal medvirke til udvikling af bymidten.

Flere initiativer er sat i søen, og i øjeblikket støtter #SOMMERIFREDERICIA og voucherskampagner op om en bymidte, der i forårets måneder var ramt af dalende aktivitet grundet corona.

I forlængelse af de mange tiltag har byforum nu tilmeldt Fredericia til dette års konkurrence om at blive årets bedste handelsby, Vinderen afsløres i MesseC i oktober måned.

”Corona-krisen har understreget for os alle, at det er vigtigt at stå sammen og tænke nyt og skabe et bredt samarbejde mellem aktørerne for at holde liv i – og ikke mindst udvikle vores midtby. Det er et fælles ansvar at sikre, at vi har en attraktiv bymidte. Det er grunden til, at vi har nedsat et byforum, som netop skal imødegå de udfordringer, som mange handelsbyer oplever, og så Fredericia forbliver en attraktiv handelsby. Det er det, der skal bæres videre i en stærk fælles alliance”, siger formand for By- og Planudvalget i Fredericia, Steen Wrist Ørts.

Også Fredericia Shopping hilser de mange tiltag velkommen:

”Fredericia bymidte er inde i en god udvikling og er rigtig godt i gang med at få bundet midtbyen sammen med Kanalbyen. Konkurrencen om at blive året handelsby er kun med til at gøre yderligere opmærksom på, hvor mange muligheder bymidten byder på”, siger Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping.

Udover muligheden for at vinde titlen som årets handelsby, bliver der for deltagende byer lavet en markedsanalyse. Dette kan give Fredericia et fingerpeg om, hvordan midtbyen klarer sig i forhold til landets øvrige byer på en lang række parametre. Markedsanalysen vil blive lavet ud fra interviews med byens kunder, og den vil også komme med gode idéer og løsninger – inspireret af besvarelserne, som de modtager fra kunderne.

Det er hovedprisen som Danmarks Bedste Handelsby 2020, at Fredericia går efter, men der også mulighed for at vinde prisen som:

  • Danmarks hyggeligste handelsby
  • Danmarks flotteste handelsby
  • Danmarks bedst markedsførte handelsby
  • Danmarks mest servicemindede handelsby
  • Danmarks mest innovative handelsby

Det er Institut for Center-Planlægning(ICP), der står bag konkurrencen, og indtil videre konkurrerer Fredericia med Asnæs, Herning, Holstebro, Køge, Middelfart, Nykøbing Sjælland, Næstved, Præstø, Ringe, Roskilde, Slagelse, Stege, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Aabenraa og Aalborg.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top