Flytning af KunstVærket skaber nyt kunstcentrum i Augustenborg

For ti år siden flyttede en gruppe kunstnere sammen i det kreative fællesskab KunstVærket i Augustenborg. Nu har Byrådet godkendt en lejeaftale, som giver KunstVærket mulighed for at flytte fra det tidligere rådhus til Palævej.  
 
Aftalen muliggør, at KunstVærket og de tilknyttede kunstnere kan flytte ind på 900 kvadratmeter i Augustenborg Project ved siden af café og bistro Augustenborg Garden og flere kreative lejere.
 
– Flytningen kommer til at styrke Augustenborgs position som kunstby. Efter 10 år kan KunstVærket begynde en ny epoke tæt på Augustiana Kunsthal og Kunstpark og Augustenborg Art Project. Det kommer til at give en super synergi og skabe yderligere grobund for kunsten i Augustenborg, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Det er Byrådets beslutning om at etablere et sundhedshus i det tidligere rådhus, der er baggrund for flytningen. Etableringen af sundhedshuset skal sikre lægedækningen i området.
 
– Flytningen er en rigtig god løsning, som bakker op om de vigtige udviklingstiltag, vi har sat i gang for byen med Masterplanen for Hertugernes Augustenborg og senest købet af silobygningen på havnen. Alt sammen er med til at sikre en god og spændende udvikling for den gamle hertugby med fokus på blandt andet turisme, historie og erhverv, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

KunstVærket kan flytte ind på Palævej den 1. september 2024. Else Frøsig, der er formand for KunstVærket, ser frem til flytningen.
 
– KunstVærkets nye placering er perfekt; både omgivelserne, men særligt nærheden til Augustiana og Augustenborg Art Project, som forhåbentlig kan skabe nye samarbejder på tværs af kunsthusene. Vi glæder os til at flytte ind i de nye lokaler og fylde dem op med kreativitet og kunst. Og snarest muligt vil vi igen holde åbent hus en weekend i måneden. Desuden vil vi gerne takke kommunen for den positive proces, der har været, med at finde de nye rammer til KunstVærket, siger Else Frøsig. 

Budget
Der blev i budgetaftalen 2024-2027 afsat 20 mio. kr. til medfinansiering af omdannelsen af det gamle rådhus til sundhedshus. Heraf er der afsat 1 mio. kr. til flytningen af foreningen KunstVærket i 2024. Ligeledes godkendte Byrådet i marts 2024 at afsætte yderligere 2 mio. kr. til flytningen af foreningen.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top