Faglærte bliver fejret ved Fagenes Fest

Fagenes Fest Sønderborg:
En fejring af fremtidens faglærte

Fredag den 28. oktober slår faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og Sønderborg Kommune for første gang dørene op for Fagenes Fest Sønderborg. Partnerne er gået sammen om en hyldestfest for årets nyuddannede faglærte, og de har lovet de unge en fest med underholdning, mad og drikke. 

Det gælder både lokalt og på landsplan: Der er brug for flere dygtige og veluddannede faglærte. På landsplan er der et mål om at 30 % af de unge i 2025 vælger en erhvervsuddannelse. Det mål arbejdes der også på i Sønderborg, og det er Fagenes Fest et eksempel på.
 
– Med festen ønsker vi et sætte fokus på de dygtige unge, som Danmark og Sønderborg har så hårdt brug for, og samtidig give opmærksomhed til erhvervsuddannelserne og de virksomheder, der uddanner dem. En god erhvervsuddannelse er på mange måder en genvej til rigtig mange job- og karrieremuligheder og rummer samtidig muligheder for videre uddannelse, siger borgmester Erik Lauritzen, der også deltager i festlighederne, hvor han er inviteret til at tale til de nyuddannede.
 
Det er første gang, der afholdes Fagenes Fest Sønderborg. Men det er tanken og ønsket, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, der har til formål at skabe positiv opmærksomhed omkring erhvervsuddannelserne.
 
Fagenes Fest Sønderborg foregår fredag den 28. oktober klokken 17.30 på Sønderborghus. Der er plads til 150 til festen, og pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet.

Pressen er velkommen til festen, hvor man kan møde de nyuddannede, de forskellige partnere samt borgmester Erik Lauritzen.

Se programmet på www.fagenesfest-sonderborg.dk

Fakta

  • Sønderborg Kommune har tilsluttet sig Undervisningsministeriets mål om, at 30% af de unge i 2025 søger ind på en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen.
  • I 2022 søgte 22,7% af de unge i Sønderborg Kommune ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er 3,6 procentpoint flere end året før.
  • Byrådet godkendte i februar 2022 en plan for styrket vejlednings- og brobygningsaktiviteter på tværs af folkeskole og ungdomsuddannelserne. Det drejer sig blandt andet om netværk for ledere af udskolingen, virksomhedsbesøg og informationsaftner for både elever og deres forældre, hjemmesiden elevpraktik.dk, anvendelsesorienteret undervisning og indsatsen ”Passage til Virkeligheden”.

Kontaktinformation:

Borgmester Erik Lauritzen
ela@sonderborg.dk
Tlf. 27 90 02 06
 
Anders Eriksen
Udviklingskonsulent i Sønderborg Kommune 
anei@sonderborg.dk
Tlf. 61 14 52 16
 
Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top