Et samlet byråd bakker op om fyrtårnsprojektet ProjectZero

ProjectZero er et af Sønderborg Kommunes Fyrtårnsprojekter.  Målsætningen om at gå foran i den grønne omstilling og opnå et CO2-neutralt energisystem har gennem 14 år haft opbakning og involvering fra et samlet byråd. 

 

I den forløbne uge blev der i lokalpressen skabt tvivl om opbakningen til ProjectZero, og det førte til et ekstraordinært møde mellem byrådets partier søndag aften. Efter mødet står det klart, at hele byrådet i Sønderborg Kommune står bag ProjectZero. 

 

Alle partier erklærer deres fulde opbakning til ProjectZero Masterplanen, som det tidligere byråd godkendte i december. Der er fuld enighed om, at de opnåede resultater hidtil, og de fremtidige indsatser er helt afhængige af, at der er entydig opbakning fra byrådet.

 

Det klare signal sender partierne nu til de mange aktører og samarbejdspartnere i Project Zero. Man kan stole på, at når først retningen er sat og planer godkendt, så arbejder alle loyalt og konstruktivt på realiseringen.

 

Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige beklager, at hans udmelding i lokalpressen har sået tvivl om opbakningen til ProjectZero. Det er efter mødet og i dialogen mellem partierne slået fast, at også Nye Borgerlige støtter op om Masterplanen for Project Zero og vejen til nullet i 2029.

 

Rigtig mange aktører og eksperter har i alle årene været involveret og diskuteret indsatser og virkemidler, før planerne er udarbejdet og iværksat i ProjectZero-bestyrelserne. Også i de kommende 8 år vil der skulle besluttes nye indsatser og kvalificering af planen.

 

Partierne er enige om, at der som hidtil skal være rum for at diskutere nye elementer og indsatser fagligt og sagligt, før de besluttes. Byrådets partier er endvidere enige om, at informationsniveauet i forhold til Masterplanen skal forbedres i fremtiden for at sikre ejerskab i byråd og blandt aktører og borgere.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen