Egernsund får en ny bydel for alle aldre

Egernsund får en ny bydel for alle aldre

En projektudvikler har henvendt sig til Sønderborg Kommune med en plan for at realisere projektet Teglværksbyen i Egernsund. Med udsigt til Nybøl Nor ønskes etableret boliger til hele livet: enfamiliehuse til familier, luksuriøse singleboliger og fællesskabsboliger til seniorer. Også et centerområde er med i projektet.

En plan for en ny bydel med den attraktive beliggenhed for enden af Kystvej ved Egernsund var også i 2006 på tegnebrættet. Men planen blev ikke realiseret. Nu har en projektudvikler taget planen frem og suppleret den med bl.a. et centerområde med restaurant, service erhverv, en mindre dagligvarebutik, overnatningsmulighed og et rehabiliteringscenter med evt. fitness/spa.
 
– Vi synes ideerne er spændende, og vi ser frem til at udvikle og konkretisere projektet gennem planprocessen i tæt dialog med lokalområdet, projektudvikler og forvaltningen. Tanken om at etablere en bydel med boliger til hele livsforløbet er rigtig fin, fordi den skaber grundlag for et område, hvor alle aldersgrupper er og mødes, og hvor der derfor er liv alle dage hele året. Samtidig får vi et område, hvor man kan blive hele livet, hvis det er dér, man føler sig hjemme. Tanken om et muligt hospice i området, som dog kræver en aftale med regionen, synes jeg også er interessant. Jeg glæder mig meget til at følge projektet med Teglværksbyen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
– Projektet vil kunne bidrage til at fremtidssikre og udvikle Egernsund som attraktivt bosætningsområde. Jeg synes, beliggenheden tæt på skov og vand er god, og samtidig ligger området ideelt i forhold til de mange arbejdspladser i Gråsten, Sønderborg, Flensborg og ved den Sønderjyske motorvej omkring Rødekro. Potentialet er der, og så er det jo fantastisk, at der er en projektudvikler, der kan se mulighederne, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal.
 
Det nye projekt rummer en del elementer fra planen i 2006, men også så meget nyt, at der er behov for at udarbejde en ny lokalplan og tillæg til kommuneplanen.
 
FAKTA
Projektet Teglværksbyen tænkes anlagt med de fire forskellige boligtyper omkring et fælles, grønt landskabstræk.
I centerområdet forestiller bygherren sig etableret en restaurant, service erhverv, en mindre dagligvarebutik, overnatningsmulighed og et rehabiliteringscenter med evt. fitness/spa.
Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse indebærer, at der skal laves lokalplan og kommuneplantillæg.

Kontaktinformation:

Aase Nyegaard
Formand for Teknik- og Miljøudvalget
tlf. 27 90 02 18
 
Stefan Lydal
Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget
tlf. 27 90 37 18
 
Sille Marcussen Dall
Plan- og myndighedschef
tlf. 27 90 54 59

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top