Det er mørkt og koldt, men skolepatruljerne lyser op

Skolepatruljernes frivillige arbejde med at skabe mere tryghed på skolevejen for de yngste børn og deres forældre skal markeres. Derfor samarbejder Sønderborg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring om kampagnen ”Den Sureste Uge”, hvor skolepatruljerne får en ekstra anerkendelse for deres arbejde.
 
I alt 11 skoler i Sønderborg Kommune er tilmeldt kampagnen. Politiet møder op på skolerne (ved skolepatruljerne), som inviteres på morgenmad for at markere indsatsen, og der uddeles slikkepinde.
 
Det glæder Jesper Smaling, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.
 
– Stor tak til vores skolepatruljer, som hver dag hele året rundt – også når det er koldt, vådt og mørkt – står lidt tidligere op end klassekammeraterne og ifører sig den gule vest for at få andre børn sikkert over vejen. Skolepatruljerne er med til at give en mere sikker og tryg vej til skolen i Sønderborg Kommune, og derfor fortjener skolepatruljerne en kæmpe tak, siger han. 

Glade og trygge i det frivillige arbejde
Det er tydeligt, at skolepatruljerne hverken frygter vintermørket eller morgensure bilister. Det er nemlig flere end 9 ud af 10 skolepatrulje elever, som er både glade for og trygge ved at stå skolepatrulje. Det viser Skolepatruljeelevundersøgelsen 2022, som Rådet for Sikker Trafik står bag.
 
Og samtidig er elevernes motivation i arbejdet ganske imponerende. Det er nemlig fællesskabet og det at hjælpe andre, som flest svarer, at de har fået ud af at stå skolepatrulje.
 
– Når vi spørger skolepatruljeelever, hvad de får ud af at stå skolepatrulje, svarer 7 ud af 10, at det, de får ud af det, er at hjælpe andre, så de kan føle sig sikre i trafikken. Ønsket om at hjælpe andre er altså den primære motivationsfaktor, og det er supersejt. Skolepatruljerne fortjener virkelig at blive fejret for deres frivillige arbejde, når de står i vintermørket i Den Sureste Uge, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. 

Den Sureste Uge er i uge 5, som er en af de uger om året, hvor der som regel er koldest, og der kommer mest nedbør. Men på trods af de ydre omstændigheder står skolepatruljerne troligt og passer deres opgave. Derfor har netop uge 5 fået den knap så flatterende titel ”Den Sureste Uge” af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring. Derfor er det også helt på sin plads at give skolepatruljerne et ekstra skulderklap, når årstiden normalt viser sig fra sin dårligste side.
 
I alt deltager 63 kommuner i Den Sureste Uge 2023. Kommunerne har samlet set bestilt flere end 10.000 slikkepinde, som bliver delt ud til skolepatruljerne i forbindelse med Den Sureste uge.
 
Se mere om kampagnen her:
Den Sureste Uge | SikkerTrafik.dk
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top