Borgmestre glæder sig over arbejdet i AlsFynForbindelsen

Det første hele år i foreningen AlsFynForbindelsen viser, at det kræver en vedvarende lokal og regional indsats for at sikre en fast forbindelse mellem Fyn og Als. Det mener borgmestrene i Aabenraa og Sønderborg kommuner. AlsFynForbindelsen blev stiftet den 20. december 2022 med en lang række kommuner og virksomheder på begge sider af Lillebælt
 
Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen, er bestyrelsesmedlem i foreningen på kommunens vegne.
 
– Jeg er rigtig glad for det offentlige-private partnerskab i AlsFynForbindelsen med både kommuner og virksomheder, der alle arbejder for en fast forbindelse over Lillebælt. For det samarbejde er afgørende for at komme tættere på målet om at binde os sammen som region. Forbindelsen vil sikre udvikling i Sønderjylland samt understøtte hele regionens erhvervsliv. Afstandene mellem Als og Fyn bliver væsentligt reduceret, og det vil gøre det nemmere for virksomheder at rekruttere medarbejdere og skabe en mere mobil arbejdskraft, siger han. 

Samme holdning har Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.
 
– Jeg er meget tilfreds med, at vi i Sønderjylland er blevet bedre til at understøtte hinandens potentialer, for sammen er vi stærkest. Når vi kigger på infrastrukturen, så vil en Als Fyn forbindelse være til gavn for hele området lige som den store erhvervshavn i Aabenraa og Sønderborgs Lufthavn er det. Samtidig vil en fast forbindelse gøre landsdelen til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve og samtidig give endnu bedre vilkår for turismen, siger han. 

Forundersøgelse i gang
Sund & Bælt og Vejdirektoratet er i gang med at gennemføre en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Undervejs er forundersøgelsesområdet udvidet mod nordvest samt mulig perspektivering af yderligere et område nord for det udvidede område. En etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn er ikke en del af Infrastrukturplan 2035 og vil i givet fald skulle besluttes særskilt.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top