Borgmester glæder sig over udvidet undersøgelsesområde for Als-Fyn-Forbindelse

Sund & Bælt og Vejdirektoratet er i gang med at gennemføre en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Forundersøgelsen er en del af aftalen om Infrastrukturplanen 2035. De foreløbige analyseresultater har vist, at der er udfordringer i det eksisterende undersøgelsesområde i forhold til såvel Natura 2000-området, geotekniske funderingsforhold og sikkerheden i forhold til sejlads i området.
 
Derfor har Sund & Bælt og Vejdirektoratet foreslået, at man udvider forundersøgelsesområdet mod nordvest samt inkluderer en mulig perspektivering af yderligere et område nord for det udvidede område.
 
Også borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, er glad for udvidelsen af området, der skal undersøges.
 
– En fast forbindelse mellem Fyn og Als er afgørende for at understøtte Sønderborg Kommunes erhvervsliv og sikre udvikling af hele området. Samtidig vil en fast forbindelse gøre kommunen et endnu mere attraktivt sted at bo og leve og samtidig give endnu bedre vilkår for turismen i kommune. Så jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsesområdet, hvor en eventuel fast forbindelse kommer, bliver udvidet, så vi får afklaret alle muligheder i forhold til natur, trafik og andre relevante interesser ved en fast forbindelse mellem Als og Fyn, siger han. 

– Jeg synes, det er godt, at det nu er tre muligheder til og fra Als, der skal undersøges og bliver vurderet i en samlet løsning for at sikre en god trafikafvikling. Det bliver til gavn for Sønderborg Kommune og hele Syddanmark, siger borgmesteren. 

En etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn er ikke en del af Infrastrukturplan 2035 og vil i givet fald skulle besluttes særskilt.
 
Læs nyheden fra Transportministeriet her:
Udvidet undersøgelsesområde til Als-Fyn-Forbindelse (trm.dk)
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top