Boligbyggeriet blomstrer også i mindre byer

Boligbyggeriet blomstrer også i mindre byer

Boligbyggeriet blomstrer også i mindre byer

KommuneNyheder - Boligbyggeriet blomstrer også i mindre byer

Teknik-, By- og Boligudvalget anbefaler, at Sønderborg Byråd godkender en lokalplan, der gør det muligt at bygge ni nye boliger på den tidligere gartnerigrund i Blans. Og et lokalplanforslag, der åbner for byggeri af ca. 20 nye tæt-lave familieboliger i Guderup, er på vej i offentlig høring.

Der er fuld gang i boligsalget og byggeriet af nye boliger, og det er ikke kun i Sønderborg, det foregår. Det vidner to sager på Teknik-, By- og Boligudvalgets dagsorden 5. april om.
– Vi vil gerne have en kommune i balance, så vi tager med åbne arme imod de ansøgninger til boligprojekter i mindre byer, som vi får. Det er vigtigt i vores bestræbelser på at tiltrække nye indbyggere, at boligmarkedet er bredt med mange typer boliger fordelt i hele kommunen, ligesom det er vigtigt for foreningslivet og det gode liv på landet, at det også er attraktivt at flytte til mindre byer, siger formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, Kirsten Bachmann.
Arealet i Blans, hvor en bygherre vil placere fem enfamiliehuse og to dobbelthuse, ligger ved Smedegade og ejes af kommunen. I forbindelse med arbejdet med lokalplanen blev der i august sidste år holdt et borgermøde i Blans med ca. 30 deltagere, og lokalplanforslaget var i offentlig høring i fire uger. Lokalplanen skal endeligt godkendes af byrådet på mødet den 27. april.
I Guderup er det Nordborg Andelsboligforening, der i området Jeppesdam/Tingholm/Kildebæk vil bygge 16 nye, almene familieboliger og tre til seks almene familieboliger, som indrettes i den eksisterende døgninstitution på Jeppesdam 95. I forbindelse med høringsperioden på fire uger vil der også blive inviteret til et borgerinformationsmøde.
– Der er tale om tæt-lavt byggeri, som harmonerer med de planer, der i forvejen gælder for området og den måde, området allerede er udformet på, så vi forestiller os, at nabolaget vil være positivt indstillet over for, at området ”fyldes op”. For os som kommune er det glædeligt, at der er vilje til at bygge på Nordals i en tid, hvor vi også må forvente efterspørgsel på flere boliger i takt med, at ferieresortet etableres og får brug for medarbejdere, siger Kristian Beuschau, næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/15246e61-f724-c68f-2828-2505940f9703.jpg
Luftfoto fra Guderup, hvor Nordbord Andelsboligforening har planer om ca. 20 nye boliger i området, der ses nederst i højre hjørne. Foto: Sønderborg Kommune 

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Kirsten Bachmann, tlf. 27 90 39 90, mail: kba@sonderborg.dk
Næstformand Kristian Beuschau, tlf. 27 90 39 86, mail: kbe@sonderborg.dk
Plan- og myndighedschef Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen