Børn og voksne cykler i Sønderborg

Børn og voksne cykler i Sønderborg

Årets cykelkampagner Alle Børn Cykler og Vi Cykler Til Arbejde er slut, og de lokale vindere er fundet. 647 voksne cyklede til arbejde og 1102 børn cyklede til skole i september 2020.

6.b på Gråsten Skole var bare en af de heldige vindere i den lokale lodtrækningskonkurrence i børnecykelkampagnen Alle Børn Cykler. Præmien var en kurv fra Hestehave Frugtplantage med frugt og juice, samt gavekort til Sønderborg Handel.

Det handler både om sundhed, motion og bæredygtig transport, når cykelkommunen Sønderborg igen i år gik all in for at bakke op om de landsdækkende cykelkampagner, der skal få flere til at finde jernhesten frem som transportmiddel i det daglige.
 
Kampagnen Alle Børn Cykler varede i 14 dage. Her blev der registeret 1.102 cyklende børn i Sønderborg Kommune, og de cyklede tilsammen 9.737 dage. Det svarer til gennemsnitlig ca. 9 cykeldage pr elev.
Vi Cykler Til Arbejde foregik hele september måned. Her havde 647 personer i Sønderborg Kommune tilsammen 8.763 cykeldage. Det svarer til 13,54 cykeldage ud af 30 mulige pr. deltager.
 
– Alt taget i betragtning synes jeg det er et rigtig flot resultat. Hvert år oplever vi en stigning i antallet af tilmeldte klasser til Alle Børn Cykler, ligesom vi oplever en større og større opbakning fra forældrene, der spiller en afgørende rolle med at hjælpe deres børn godt afsted på cykel om morgenen. Coronasituationen har spillet ind på antallet af deltagere i Vi Cykler Til Arbejde. Men i forhold til resten af landet, ligger vi pænt med i toppen, hvilket bekræfter os i, at vi ER en cykelkommune, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen, og fortsætter.
 
– Cykling har en positiv indvirkning på den mentale og fysiske sundhed, uanset om man har kort eller langt til arbejde eller skole. Derfor har begge kampagner fokus på, at det først og fremmest handler om at være med, og derfor findes præmierne primært via lodtrækning. Men det glæder mig at se de flotte tal, der viser, at flere hold virkelig har givet den gas og cyklet langt, og cyklet i mange dag.
 
Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, har også kun rosende ord om årets cykelkampagner:
 
– Cyklen er det mest klimavenlige transportmiddel, og derfor glæder det mig at se, hvordan virksomhederne bakker op om medarbejderes cykling, og hvordan forældre og lærere bakker op om børns cykling. Det synes jeg er meget positivt, og jeg håber mange holder fast i den gode vane med at transportere sig selv til og fra arbejde og skole. Selv ude i daginstitutionerne oplever man, at flere og flere børn bliver afleveret på cykel, og det er virkelig en positiv tendens,
siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.
 
I uge 44 delte kommunen præmier ud til de lokale vindere i voksen-kampagnen Vi Cykler Til Arbejde (VCTA) og i børnekampagnen Alle Børn Cykler.

Se vinderne nedenfor. Pressen kan frit bruge billederne.

Vindere 2020 – Alle Børn Cykler
 
Årets Børnecyklist blev fundet i Sønderborg
Cyklistforbundet udnævnte Årets Børnecyklist, 9-årige Subhi Abdo fra 2.a på Sønderskov-Skolen i Sønderborg.

National lodtrækning
Desuden har følgende klasser i Sønderborg Kommune været heldige i den nationale lodtrækning: 8.d fra Dybbøl-Skolen har vundet drikkedunke, og 5.a fra Dybbøl-Skolen har vundet is til hele klassen.
 
Lokale lodtrækningspræmier
Sønderborg Kommune har trukket lod om lokale præmier blandt de klasser, der har registreret deres cykeldage.

Her vandt 6.b på Gråsten Skole og 5.a på Förde-Schule Gravenstein hver en kurv fra Hestehave Frugtplantage med frugt og juice, samt gavekort til Sønderborg Handel.
 
Sønderskovskolens 2.A, Broager Skoles 7.B og Lysabild Børneunivers 4. klasser var desuden heldige at få ”Undervejs morgenmad” i form af en frugtkurv med juice, chokoladeboller og nøgleringe.

5.a på Förde-Schule Gravenstein var en af de heldige klasser, der vandt i lodtrækningskonkurrencen blandt de klasser, der har registreret deres cykeldage. Klassen fik en kurv fra Hestehave Frugtplantage med frugt og juice, samt gavekort til Sønderborg Handel.

Vindere 2020 – Vi Cykler Til Arbejde
 
Flest kilometer:
Med 1.326,5 km. pr. deltager, løb holdet fra Gråsten Cykelklub af med æren for at have cyklet flest kilometer pr. deltager.
 
Flest cykeldage:
Landbrugsstyrelsens hold ”Slotsridderne fra grænselandet” levede op til det stolte navn, ved at have flest cykeldage pr. deltager med et gennemsnit på 24 cykeldage ud af de i alt 30 dage konkurrencen var i gang.
 
Vindere fundet ved lokal lodtrækning:
Årets holdkaptajnen blev udtrukket på Danfoss’ hold ”Danfoss RE Operations” har vundet gavekort til en cykel fra Vollerup 2 hjul-center.              
 
BITZER Electronics hold ”BITZER A” har vundet gavekort til Koncertsal Alsion inkl. forplejning.
 
Steel Products hold ”Steel Products Nordborg” har vundet gavekort til Sønderborghus inkl. forplejning.
 
Vindere i den national lodtrækning:
Samtlige deltagere på ”Team Bølle Bob” fra Landbrugsstyrelsen er de heldige en smart airbag, der kan erstatte cykelhjelmen. Airbagen har en værdi på 2.295 kr.

Årets holdkaptajnen blev udtrukket på Danfoss’ hold ”Danfoss RE Operations” har vundet gavekort til en cykel fra Vollerup 2 hjul-center.
BITZER Electronics hold ”BITZER A” har vundet gavekort til Koncertsal Alsion inkl. forplejning.
Steel Products hold ”Steel Products Nordborg” har vundet gavekort til Sønderborghus inkl. forplejning.

Kontaktinformation:

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 02 05, e-mail hla@sonderborg.dk

Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tlf. 27 90 02 18, any@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top