Beskyttet beskæftigelse åbner bæredygtig butik i Borgen

Den 23. marts er den officielle dag for optakten til Tour de France i Danmark. Sønderborg fejrer dagen med et dagsprogram af spændende gule, festlige indslag, og et af dem er SAABU (SAABU står for Sønderborg, Afklaring, Aktivitet, Beskæftigelse og Udvikling), der åbner en bæredygtig butik i Borgen med smagfulde, lokale og bæredygtige produkter.

Butikken er åben til den 2. juli, hvor Tour de France ankommer til Sønderborg den 3. juli 2022. Da SAABU er en af de 14 partnere i Den Grønne Førertrøje bliver butikken også stedet, hvor en del af Den Grønne Førertrøje udstiller.

Formand for Social, -Senior og Handicapudvalget, Stefan Lydal er stolt af SAABU’s bidrag til Den Grønne Førertrøje.

– SAABU tilbyder en række alsidige og spændende beskæftigelsesmuligheder til borgere, der har arbejde gennem tilbud i beskyttet beskæftigelse, der ikke kan have et almindeligt job. Op til Tour de France er det flot at se, hvordan SAABU-medarbejdere løfter spændende og vigtige opgaver samtidig med, at de udvikler sig fagligt, socialt og personligt. Dermed er de med til at være en del af folkefesten, siger han.

I SAABU’s butik kan kunderne gå på opdagelse og finde produkter som marmelader fra egne bærsorter, juice fra egen æbleplantage, honning fra egen biavl, og kryddersalte lavet af egne krydderurter. Derudover er der også pileflet-produkter høstet fra marker ved SAABU Natur, og man vil også kunne købe glaskunst.

Næstformand for Social, -Senior og Handicapudvalget, Preben Storm, er glad for initiativet.

– Det bliver godt for ”SAABU-medarbejderne”, at vi kan vise den store bredde af bæredygtige produkter, som de laver og skal sælge i butikken. Det viser, at arbejdet giver mening, og det vil give medarbejderne arbejdsidentitet og en følelse af, at de er en vigtig spiller, hvilket de jo også er. Det er sådan, et alternativt beskæftigelsestilbud skal se ud, siger han.

Førertrøje udstilles i butikken
Initiativet bag Den Grønne Førertrøje udstilles med et samlet overblik. Den Grønne Førertrøje består af 14 partnere, der repræsenterer arbejdet med bæredygtighed, klima og miljø i Sønderborg-området.

I forbindelse med åbningen af SAABU’s butik holdes der en reception onsdag den 23. marts fra klokken 14-15 i Borgen på 2. sal. Der er taler ved formand for Social, -Senior og Handicapudvalget, Stefan Lydal, som vil erklære butikken for åben. Formanden for udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk, vil holde tale om Den Grønne Førertrøje.

Fra den 23. marts kan man finde de grønne aktiviteter i 100-dages programmet og på https://sonderborg.dk/temaer/tour – aktiviteterne er mærket Den Grønne Førertrøje.

SAABU’s butik er åben fra den 23. marts til den 2. juli.
Tirsdag til fredag: 12-17
Lørdage: 10-13

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.