Augustenborg indvier topmoderne bibliotek i bymidten

Borgerne i Augustenborg har i mange år haft et bibliotek, som lå sammen med skolebiblioteket på Augustenborg Skole. Nu kan borgerne indvie et helt nyt og topmoderne bibliotek, når der er åbningsfest i de nye lokaler på Stadionvej i midtbyen.
 
Det nye bibliotek er en del af en større plan for Augustenborg By, hvor byens tre børnehaver er flyttet sammen i en renoveret fløj af Augustenborg Skole i foråret 2022. Dermed blev den kommunale bygning på Stadionvej 8 ledig. Det betød, at Sønderborg Kommune fik mulighed for at opgraderes Augustenborgs bibliotek.

– Byrådet har gennem årene arbejdet for at løfte bibliotekstibuddet, hvor lokalbibliotekerne har fået længere åbningstid via selvbetjening samt byggeriet af det nye hovedbibliotek på havnen i Sønderborg. Nu var det Augustenborgs tur til at få et moderne bibliotek. Et helt forandret bibliotek med en moderne biblioteksindretning. Jeg håber, at Augustenborgs borgere vil benytte det flittigt, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.  

Biblioteket er indrettet som et expo-bibliotek, hvor alfabetiske opstillinger er droppet. Her er alle bøger udstillet og samlet i temaer suppleret af grafik og information om emnet.
 
Det forventes, at langt flere borgere vil besøge og bruge det nye bibliotek, som er blevet mere synligt efter flytningen fra skolen.

– Med flytningen til en central og let tilgængelig placering og med en opdatering til det mest moderne inden for biblioteksindretning forventer vi flere besøgende. Biblioteket i Augustenborg går fra at være et traditionelt lokalbibliotek til et innovativt sted med en beliggenhed, hvor det er nemt af parkere eller komme ind lige fra gaden. Det nye bibliotek bliver et naturligt omdrejningspunkt i Augustenborg, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.  

Åbningstiderne med betjening fortsætter som hidtil. Herudover vil Biblioteket Augustenborg få selvbetjent åbningstid lige som de øvrige biblioteker, således at den samlede ugentlige åbningstid er kl. 8-22 mandag-fredag og kl. 8-17 lørdag-søndag. De nye åbningstider gælder fra fredag den 2. september kl. 8.
 
Ombygningen af den tidligere børnehave har kostet 3,35 millioner kroner, og åbningen markeres torsdag den 1. september kl. 16-18 med taler, musik og rundvisning. Biblioteket vil på dagen have åbent til kl. 22.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top