Alspigen venter på renovering af sit bassin

KommuneNyheder - Alspigen venter på renovering af sit bassin

Alspigen er renoveret og klar til at blive sat op. Men for at spare en opsætning og nedtagning, bliver hun først sat op igen, når der de kommende måneder er foretaget en midlertidig tætning af bassinet.

Mandag den 14. februar blev skulpturen Alspigen på Rådhustorvet taget ned for at blive renoveret. Planen var, at den populære dame skulle på plads igen allerede i samme uge. Men borgere, der har været på Rådhustorvet, kan ved selvsyn konstatere, at soklen stadig er ”herreløs”.
Men hvor er hun så henne, Alspigen? Hun er faktisk renoveret og egentlig klar til at blive sat på plads igen. Når det alligevel ikke er sket, er det fordi, der ved renovering blev konstateret større skjulte skader på sokkel og bassin end først antaget. Situationen måtte revurderes, og der måtte lægges en ny plan.
Den nye plan går ud på, at der de kommende måneder foretages en midlertidig renovering af soklen, vandtilslutningen til Alspigen og bassinet. Det handler bl.a. om skader efter frostsprængninger og tidens tand. Imens forbliver Alspigen på depot. Den midlertidige reparation skal mindske det vandspild, som finder sted hver dag, når springvandet er i drift, og samtidig sikre, at Alspigen kommer op på sin plads denne sommer. Den nødvendige, større reparation vil først kunne foretages senere.
Sønderborg Kommune forventer, at Alspigen vil være på plads efter den midlertidige reparation omkring 1. juni – til glæde for bl.a. cafélivet på torvet, studenternes fejring og de mange mennesker, der ventes til byen i forbindelse med Tour de France og ringriderfest.

Ja, der mangler noget. Men bare rolig – Alspigen kommer op igen omkring 1. juni.

Kontaktinformation:
Drifts- og anlægschef Mette Pipper Bertelsen, tlf. 21 30 35 06, mail: mebt@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.