Alspigen skal på værksted

Alspigen skal på værksted

Alspigen skal på værksted

KommuneNyheder - Alspigen skal på værksted

Sønderborgs måske mest afholdte skulptur, Alspigen, pilles ned fra sin plads på mandag. Men bare rolig – damen er kun væk i et par dage, mens hun renses og får indlagt nye rør. Senere på året følger en lidt længerevarende renovering af bassinet, som er utæt.

Skulpturen tages ned i løbet af mandag den 14. februar, hvor medarbejdere fra et bronzestøberi i Roskilde bringer hende til Vej & Park på Skovvej, hvor hun udvendigt renses for snavs og kalk og får en overfladebehandling. Indvendig bliver der monteret nye rør, idet de gamle er gået i stykker.
Da skulpturen sidst blev renset – i 2009 – blev den fragtet til Sjælland og måtte undværes i bybilledet i lang tid. Sådan bliver det ikke denne gang. Efter rensningen og monteringen af de nye rør bliver hun efter planen sat på plads igen onsdag den 16. februar.
Mens skulpturen er taget ned og senere, vil man opleve, at murere m.fl. går rundt og undersøger soklen og bassinet. Der er nemlig en del vandspild fra skulpturen, når der i sommerhalvåret er vand i bassinet og springende vand fra både skulpturen og små dyser i bunden af bassinet. Når fejlsøgningen er afsluttet, vil området bliver pakket ind i telt og renoveret.
 
FAKTA
Skulpturen ”Als” – også kaldet Alspigen – er af bronze og skabt af billedhuggeren Adam Fischer i 1946. Den er rejst på sin plads foran Sønderborg Rådhus i 1951. Kvinden er et gennemgående motiv i Adam Fischers kunst. Der var stor debat om skulpturen i starten – nogle mente, at den ikke helt levede op til kvindeidealet. Andre at hun var og er et fint symbol på Als’ ynde og fede muld.
Alspigen, som hun kaldes af de fleste, er i dag et ikon i Sønderborg. Omkring hende er et leben af gæster på cafeerne, folk på indkøb, fodgængere, turister, mennesker på vej til og fra arbejde, koncertgæster, brudepar på vej til og fra vielse og ikke mindst studenter, som hver sommer fejrer veloverstået eksamen.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/ed785086-64da-3a41-70a7-9bfbef6b9bb7.jpg

Kontaktinformation:
Drifts- og anlægschef Mette Pipper Bertelsen, tlf. 21 30 35 06, mail: mebt@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen