Aktiviteter og penge på vej til udvikling af Nordals

En masterplan for Nordborg, Havnbjerg og Guderup er på vej og for at kunne gøre det arbejde færdigt, så har Udviklingsforum Nordals bedt om at få frigivet 0,6 mio. kr. Pengene skal gå til arbejdet med udarbejdelsen af masterplanen, som et eksternt arkitektfirma skal hjælpe med.
 
Der er afsat otte mio. kr. til arbejdet i Udviklingsforum Nordals, og udviklingsforummet er forankret i Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune, der netop har sagt ja til at afsætte de første 0,6 mio. kr., fortæller borgmester Erik Lauritzen, der er formand for Økonomiudvalget
 
– Det er rigtig dejligt, at arbejdet nu rigtig kommer i gang med udviklingsplanen for Nordborg, Havnbjerg og Guderup. Det har været et ønske længe i Byrådet, at vi får en strategisk handleplan, der kan skabe et område, der både er et skønt sted for nuværende borgere at bo i, men også er det for fremtidige indbyggere, og så bliver det også et godt sted at besøge og handle i. Masterplanen bliver et redskab, som giver alle modet til at vælge til – og ikke mindst fra, for det kan også blive nødvendigt, siger borgmesteren. 

Nordals er samtidig ved at gøre sig klar til det nye ferieresort, der forventes at give cirka 200.000 ekstra gæster til den nordlige del af Als hver år og dermed også turister i Sønderborg Kommune.
 
Arbejdet med masterplanen for Nordals er coronaforsinket en smule, så den bliver først klar i første kvartal 2021 og ikke årsskiftet 20/21, som oprindeligt var planen. Masterplanen bygger videre på Hvidbogen for Nordals, Strategi for Nordals og øvrige udviklingsplaner, som er gældende både lokalt, kommunalt og regionalt.
 
– Også i det videre arbejde vil vi naturligvis inddrage relevante aktører som hidtil. Herunder kommer også de input fra borgerne, der kom på borgermøderne. Det er vigtigt, at vi sikrer et højt informationsniveau samt en synlig og strategisk proces, så projektet forankres politisk og ved relevante aktører i Nordborg, Havnbjerg og Guderup, så der også kommer handling på strategien, når masterplanen er klar, siger Erik Lauritzen. 

Udviklingsforum Nordals har, ud over arbejdet med selve masterplanen, også et konkret initiativ på vej i Nordborg ved “Fakta” grunden på Storegade, hvor der forventes at ligge en plan ultimo 2020.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top