Ældrerådet efterlyser nye kandidater

Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop:
 
– Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt spændende at være med, men jeg synes, det er tid til nu, at der kommer nye og friske kræfter til, siger hun.
 
Ældrerådet består af ni medlemmer, og håbet er, at Ældrerådet også fra næste år repræsenterer alle områder i kommunen:
 
–  Det er hidtil lykkedes at finde kandidater og at få valgt medlemmer til Ældrerådet, så hele kommunen har været godt repræsenteret. Det er ikke nogen selvfølge – det betinger jo, at der rent faktisk er kandidater fra alle områder af kommunen, som stiller op. Derfor har jeg også et stort ønske om, at der igen til valget i år kommer en bred vifte af kandidater, både mænd og kvinder, nogle i job og nogle pensionister, nogle med vidt forskellige erfaringer fra deres arbejdsliv og nogle fra alle egne af kommunen. Det ser jeg frem til, siger Karin Dalager og understreger, at man stiller op ”som sig selv” – ikke som repræsentant for en forening eller organisation.
 
– Hvis man har interesse i ældrepolitik, vilkårene for ældre og i politik generelt, så bør man gøre sig den tjeneste at overveje, om ikke det kunne være spændende at stille op og måske opnå valg til Ældrerådet. Man får indflydelse, man indgår i et samarbejde med andre i rådet, som også har interessen, og man får indblik i, hvordan en kommune fungerer – både i den politiske og administrative verden, fortæller Karin Dalager.
 
Hun understreger, at Ældrerådet har en stor stemme. Der er således omkring 24.000 stemmeberettigede til Ældrerådsvalget – eller omkring 40 pct. af de 55.000 borgere i kommunen, som den 16. november også kan stemme om, hvem der skal i Byrådet og Regionsrådet.
 
– Det er både vigtigt, at vi har gode kandidater, og at valgdeltagelsen bliver høj. For kun på den måde får Ældrerådet en stemme, der har vægt, siger Karin Dalager.
 
FAKTA
Der er valg til Ældrerådet den 16. november i år – samme dag som der er valg til kommunalbestyrelsen og regionsrådet. Borgere på 60 år og derover kan med andre ord sætte tre krydser den dag.

Man kan frem til den 28. september beslutte sig for, om man ønsker sit navn på stemmesedlen. Der arbejdes på at holde et valgmøde den 21. september,

Se mere om hvad Ældrerådet arbejder med på kommunens hjemmeside: www.sonderborgkommune.dk/politik/aeldreraadet

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil stille op, kan du kontakte Tina Bøgild, mail:  tbog@sonderborg.dk eller tlf. 27 90 56 49.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen