700 børn inviteres til en snak med skulpturer

700 børn inviteres til en snak med skulpturer

Den nye skulptur “Paragraf 5” har plads lige nord for Guderup og er måske en af dem, børnene fra Nøøreskov-Skolen vil lære nærmere at kende I forbindelse med projektet SNAK med syddanske skulpturer. Foto: Kim Toft Jørgensen

Børn fra fire skoler i Sønderborg Kommune kan glæde sig til at deltage i et kunstprojekt, hvor de besøger deres lokale kunstværker og introduceres til en fantasifuld dialog med skulpturer. Kommunen støtter med 85.000 kr.
 

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har sagt ja til ansøgningen fra ”Kunst ud til Folket”, som vil besøge Gråsten Skole, Rinkenæs Skole, Nordals-Skolen og Nørreskov-Skolen med sit kunstprojekt ”SNAK med syddanske skulpturer”. Projektets mål er at besøge 14 mindre byer i Region Syddanmark i år. Hvert sted er børnene med i to dage, hvor der den første dag er gadeteater og introduktion til dialog med skulpturerne, mens der på andendagen er workshops, børnenes egen dialog med skulpturerne og optagelse af videoer, som bagefter kan ses online på et danmarkskort.
 
– Jeg synes, det giver rigtig god mening, at man allerede som barn introduceres til den kunst, man møder i sin by. At man ser den, bliver inspireret, lærer at forstå den, tolke den og forholde sig kritisk og reflekterende til den. Jeg håber, at børnene i samarbejde med lærerne og kunstprojektet får glæde af det, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.
 
Udvalgets næstformand, Jesper Kock, supplerer:
– Projektet skal være med til at øge opmærksomheden på og kendskabet til den kunst, vi har i kommunen. Jeg tror, undervisningen bliver mere vedkommende for børnene, når de kan koble den til emner eller ting, de ser i deres hverdag.
 
Der arbejdes på, sammen med Kunst ud til Folket, House of Creativity i Sønderborg Kommune og skolerne, at brede projektet ud, så fx skoler fra Sønderborg, Sundeved og Sydals kan deltage i enten gadeteatret eller workshoppen.
Kunstrådet i Sønderborg Kommune har anbefalet, at kommunens støtter ansøgningen, som er i tråd med kommunens masterplan for kunst, hvor børn og unge er et fokusområde.
 
FAKTA
Kunst ud til Folket er en enkeltmandsvirksomhed, ledet af kunstformidler Søren Mølstrøm. Det er også ham, der i praksis leder børnene igennem samtalerne med skulpturerne, udvikler manuskripter til hver skulptur, gennemfører workshops og optager video mm.
Projektet SNAK med syddanske skulpturer er udarbejdet i samarbejde med Landsbyerne i Danmark med støtte af bl.a. Region Syddanmark, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.
Projektet i Gråsten var i forvejen finansieret. Tilskuddet fra kommunen gør det muligt at nå ud til yderligere tre skoler.
 
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/012e6b2e-060e-4223-a5e4-013d73fa6603.jpg

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt, tlf. 27 90 02 17, mail: skl@sonderborg.dk
Næstformand Jesper Kock, tlf. 27 90 02 09, mail: jko@sonderborg.dk
Direktør Nicolai Dupont Heidemann, tlf. 20 25 99 33, mail: nihm@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top