554 børn begynder i 0. klasse i Sønderborg Kommune

Første skoledag på de 17 folkeskoler i Sønderborg Kommune er ikke kun noget, de yngste skolelever og deres forældre har set frem til. Det har Sønderborg Kommune også, for så kommer der vished om, hvor mange børn, der begynder i folkeskolerne.

Tallet for skoleåret 20/21 siger 554 elever i 0. klasse.

– Skolestart er noget helt ekstraordinært, og vi har brugt og bruger mange ressourcer på at tilbyde en attraktiv folkeskole med mange gode faciliteter og rammer, der sikrer de bedste forhold for vores børn og unge. Både den faglige- og sociale udvikling børnene og de unge gennemgår i folkeskolen skal prioriteres højt, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.

Også næstformanden i Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, er tilfreds med de 554 nye ”kunder”.

– Vi har 17 forskellige folkeskoler, der sikrer et godt lokalt skoletilbud, og det kan de nye elever og deres forældre se frem til. Der er et stort fokus på læring og social trivsel, så eleverne bliver godt rustet til de næste skridt i deres liv, siger han.

De 554 nye skoleelever er 15 færre end sidste skoleår, hvor 569 børn begyndte i folkeskolens yngste klasse. Kigger man et år mere tilbage, er der tale om et lidt større fald, for her begyndte 629 elever i 0. klasse i Sønderborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune