Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag (før sundhedsmyndighedernes pressemøde)

Status mandag eftermiddag, før sundhedsmyndighedernes pressemøde om nye tiltag for at begrænse smittespredning i Silkeborg Kommune.

Smittestatus
Der er nu 42 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 20 flere end i fredags. Tallet kan stige yderligere i takt med resultaterne fra de testede borgere fra blandt andet boligområdet Resedavej/Lupinvej i Alderslyst i Silkeborg by, hvor der i torsdags blev konstateret et mikroudbrud af smitte med coronavirus.
Så pas på hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af – og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.

Mobilt testcenter i Silkeborg hele ugen

På grund af den store tilstrømning til det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 i Silkeborg by bliver det mobile testcenter i Silkeborg hele ugen.
Alle kan derfor komme forbi og blive testet mandag til fredag fra 9-15.
Husk dit sygesikringsbevis, og forvent, at der kan være kø for at blive testet, så husk også tålmodighed, vand og en skyggende paraply, for det er varmt.
Bemærk, at børn under 12 år ikke kan testes ved de mobile testcentre. Det kræver særlig rutine at teste børn under 12 år. Derfor skal børn testes på en af hospitalernes testfaciliteter. Kontakt din egen læge for en henvisning.
Har man symptomer på smitte, skal man ikke møde op ved det mobile testcenter, men gå hjem i isolation og ringe til egen læge.

Plejecentre
Af forsigtighedshensyn har Silkeborg Kommune besluttet, at to plejecentre midlertidigt lukker for indendørs besøg, og på det ene plejecenter bliver alle beboere og medarbejdere desuden testet for coronavirus. Der iværksættes desuden ekstra rengøring. Udendørsbesøg kan fortsat foregå efter aftale med plejecenterene. Plejecentrene har således iværksat sine beredskabsplaner. Der er i skrivende stund ikke konstateret smitte eller symptomer hverken hos de to plejecentres beboere eller medarbejdere. Besøgsrestriktioner, test og ekstra rengøring er alene af forsigtighedshensyn.
Plejecenteret Sandgårdsparken i Kjellerup: Her er en pårørende til en beboer testet positiv. Beboeren er testet negativ for smitte. Test fra øvrige beboere og medarbejdere afventes.
Plejecenteret Marienlund i Sydbyen i Silkeborg by: Her har en medarbejder været i tæt kontakt med en person, som er testet positiv. Ifølge retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne skal medarbejderen selvisolere sig og på 4. og 6. dagen testes for Covid-19. Er første test negativ må medarbejderen komme på arbejde.

Daginstitutioner
Silkeborg Kommune fik i weekenden besked om, at et barn, der går i daginstitutionen Børnehuset Søholt i Alderslyst i Silkeborg by, er testet positiv, og har iværksat beredskabsplanen. Søndag har Silkeborg Kommune vurderet, hvem barnet kan have været i nær kontakt med, og bedt 40 børn fra to stuer og fire medarbejdere om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en cornatest, der er negativ. Daginstitutionen ligger tæt på det område ved Lupinvej/Resedavej, hvor der er konstateret et mikroudbrud af coronasmitte. Det sker for at stoppe eventuelle smittekæder.

Skoler
Silkeborg Kommune har i forbindelse med skolestart fået besked om at flere børn eller forældre til børn fra Langsøskolen og Sølystskolen er testet positiv for coronavirus. Børnene er derfor ikke mødt ind til skolestart og befinder sig i hjemmeisolation. Skolerne er klar til at iværksætte deres beredskabsplaner, hvis det er nødvendigt.

Butikker
Silkeborg Kommunes krisestab opfordrer butikkerne til at være med til at stoppe smittespredning ved at sikre afstand mellem kunderne og afspritning af hænder – i det omfang kunderne ikke allerede selv tager disse forholdsregler.

Appen Smittestop
Silkeborg Kommunes krisestab opfordrer borgerne til at installere og bruge appen Smittestop på mobiltelefoner. Med appen får man besked, hvis man har været tæt på en person, der testes positiv for coronavirus. Jo flere, der bruger appen, desto flere smittekæder kan bremses. Appen er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Serum Institut og Netcompany.

Krisestaben
Silkeborg Kommunes krisestab følger situationen tæt og er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Politiet, de praktiserende læger, beredskabet Midtjysk Brand & Redning, boligselskaber, institutioner, foreninger m.v. Krisestaben holder flere daglige videomøder og er klar til at iværksætte flere tiltag for at begrænse smittespredning.

Følg situationen på Silkeborg Kommunes Facebookside og hjemmeside, samt den fælles myndighedsside coronasmitte.dk.