0.A på Privatskolen Als og 0.A på Ulkebøl Skole vinder trafikkonkurrence

I Sønderborg Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved skolerne med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på skolebørnene.
 
Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog,’ hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. Fx skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.
 
Blandt alle de klasser, der har løst opgaverne, har Sønderborg Kommune nu udtrukket 2 vinderklasser, som bliver præmieret med hver 1000 kr. til klassekassen: 0.a på Privatskolen Als og 0.a på Ulkebøl Skole.
 
Hjælp til forældre om børn og trafik
Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

– I Sønderborg Kommune har vi et ønske om, at flest mulige børn transporterer sig selv til og fra skole. Det skal selvfølgelig foregå på en sikker måde. ’Børn på vej’ er en super god kampagne, specielt fordi den også forsøger at række ud til forældrene. I sidste ende er det nemlig forældrene, der skaber rammerne og beslutter, at deres børn kan og skal transportere sig selv. I dag kommer hundredevis af børn sikkert til og fra skole på egen hånd, enten på cykel, gåben eller med skolebus. Det sker primært fordi forældrene træner skolevejen med deres børn og lærer dem præcis, hvor de skal holde tilbage, og hvor de skal se sig for en ekstra gang, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.  

– Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.
 
For at hjælpe forældrene tilbyder Rådet for Sikker Trafik alle forældre et gratis nyhedsbrev, hvor de 3-4 gange om året gratis kan få gode råd og øvelser, som de kan bruge til at lære deres børn om trafik. Nyhedsbrevet tilmelder man sig på www.sikkertrafik.dk/mitbarn 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen