Status på smittespredning og indsatser mandag

Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 4. januar 2021

20210104 Smittegraf 

20210104 Positivprocent 

20210104 Smittetabel 

Coronastatus mandag 4. januar 2021

 

Smitten stiger i Silkeborg

Selv om smitten falder lidt i dag, så er den desværre steget hen over nytåret, bl.a. med et smitteudbrud på Regionshospital Silkeborg. Både smittetallet og smitteprocenten satte i går nye rekorder. Hold nu fast, Silkeborg!
20 er testet positive det seneste døgn. Det syv færre end i går.
238 er testet positive den seneste uge, hvor 6.640 er blevet testet og 3,58 % er testet positive. I går satte smitteprocenten desværre ny rekord med 3,76 af de testede.
253 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er seks færre end i går, hvor tallet desværre var rekordhøjt med 259 pr. 100.000 indb.
1.844 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Nu bliver de første vaccineret i Silkeborg

Beboerne på alle plejecentre i Silkeborg Kommune bliver i denne uge vaccineret mod coronavirus. De første vacciner ankommer inden kl. 13 tirsdag 5. januar 2021, og det ventes at alle vaccinationer på plejecentre er givet inden ugens udgang. Se særlig information om vaccination, og hvordan du får besked, på Silkeborg Kommunes hjemmeside. 

Nødpasning af børn under nedlukningen

Dagtilbud: Daginstitutioner og dagpleje er fortsat åbne som normalt. Regeringen opfordrer til, at forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode. 
Skoler: Alle elever i folkeskolernes 0-10 kl. er hjemsendt og vil få fjernundervisning til og med 17. januar 2021. Specialområdet og sårbare børn og unge er fortsat undtaget fra hjemsendelse. De kan således møde frem i både skolen og SFO/klub. Der er nødpasning i skole og SFO for elever i 0-4 klasse, hvis det er nødvendigt for, at deres forældrene kan passe deres arbejde (hvis forældre er i beskæftigelse eller selvstændige erhvervsdrivende og enten ikke er hjemsendt eller varetager beskæftigelsen eller erhvervet hjemmefra). For at mindske risikoen for smittespredning og dermed efterkomme de forventninger, der er til den aktuelle nedlukning af samfundet, er det vigtigt, at der samles så få som muligt på skolerne i de kommende to uger.

Nødpasning på skoler sker i hold på tværs af klasser og årgange

Elever, der har behov for nødpasning på skolerne, bliver typisk samlet på hold på tværs af klasser og årgange. Det sker, fordi de samme lærere ikke på samme tid både kan fjernundervise en klasse hjemme og nødundervise små hold på 2-3 elever, der har behov for nødundervisning på skolen. Det følger de retningslinjer, som Børne- og Undervisningsministeriet og sundhedsmyndighederne har givet skolerne. Ved nødundervisning bliver det sikret, at eleven så vidt muligt indgår i den samme gruppe hele tiden, så der ved evt. smitte kan foretages smitteopsporing inden for gruppen.

Hurtigtest foregår fremover i Sydbyhallerne

Falcks testcenter til hurtigtest er fra i morgen 5. januar 2021 flyttet fra Nylandsvej i Alderslyst til Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66. Testcenteret er lukket i dag på grund af flytning. Testcenteret er åbent hverdage 8-18, weekend 10-15. Der er ikke tidsbestilling. Man møder blot frem. Flytningen sker for at få bedre testforhold for borgere og testpersonale, og gode parkeringsmuligheder tæt på hallen.

Midlertidigt besøgsforbud på sociale tilbud i Silkeborg

På grund at det høje smitteniveau har Social- og Indenrigsministeriet med omgående virkning udstedt et midlertidigt besøgsforbud på anbringelsessteder, botilbud, krisecentre, forsorgshjem, herberger m.v. i Silkeborg Kommune. Det sker for at forbygge og inddæmme smitte. Besøgsforbuddet omfatter indendørs- og udendørsbesøg, og beboerne har derfor ikke længere mulighed for at få besøg, med mindre der er tale om besøg i kritiske situationer eller besøg fra én nærtstående til beboeren, når besøget sker på forsvarlig måde. De enkelte tilbud vil informere om, hvordan besøgsforbuddet håndteres lokalt. Social- og Indenrigsministeriet vil i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed løbende vurdere besøgsforbuddet og ophæve det så hurtigt, som det er forsvarligt.

Alle beboere testet negative for smittet på Plejecenter Bakkegården i Thorning

Alle beboere er nu testet negative for smitte på Plejecenter Bakkegården i Thorning. I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed blev der mellem jul og nytår iværksat smitteopsporing, og alle 15 beboere samt medarbejdere på plejecenteret blev testet, da en beboer blev testet positiv for smitte i forbindelse med en indlæggelse på hospital på grund af anden sygdom. Det er første gang, siden pandemien brød ud, at en beboer er blevet smittet på et af kommunens 20 plejecentre. Indtil nu er det lykkedes at holde smitten ude af kommunens plejecentre.

Borgere i sociale tilbud testes for smitte

Udbrudshåndtering er igangsat i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed ved en række sociale tilbud.
En medarbejder ved Bakkehuset i Kjellerup er testet positiv for smitte. Der bor 16 borgere i Bakkehuset, som er et botilbud til borgere med fysiske handicaps. Foreløbigt er der kommet testresultat fra 13 borgere, som alle er testet negative for smitte.
En medarbejder ved botilbuddet Klosterhaven i Kjellerup er testet positiv. Alle borgere og medarbejdere på stedet er testet negative for smitte.
En borger i Bofællesskabet Fuglemosevænget i Kjellerup er testet positiv. Der er iværksat smitteopsporing.
En borger på Bostedet i Kjellerup er testet positiv. Ved smitteopsporing er foreløbig én anden beboer testet positiv. De er endnu ikke fundet yderligere smitte, og alle medarbejdere er testet negative.
Har du ikke mulighed for at isolere dig?
Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Generelle informationer

Overblik over restriktioner.
Vacciner – værd at vide
Coronatest: Bestil tid på www.coronaprover.dk til testcenteret på Ansvej. 
Coronatest: Hurtigtest uden tidsbestilling i Sydbyhallerne.
Forebyg smitte.
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt?
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen