Staten etablerer cykelstier for 26 mio. kr. i Silkeborg

Cyklister på strækningen mellem Stenholt og Nørre Knudstrup kan se frem til at få en cykelsti at køre på. Strækningen er nemlig et af de cykelprojekter, som staten investerer sammenlagt 520 millioner kroner i.

Regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har besluttet at investere 520 millioner kroner i at fremme cykelstier i hele landet, så det bliver mere attraktivt at hoppe på det grønne transportmiddel frem for at tage bilen. Ud af budgettet investerer staten sammenlagt 370 millioner kroner i 20 cykelprojekter langs statsvejene.

Strækningen mellem Stenholt og Nørre Knudstrup består af to delstrækninger med et budget på henholdsvis 12 og 14 millioner kroner, så silkeborgenserne sammenlagt får cykelsti for 26 millioner kroner i forbindelse med investeringen.

Cykelstien skal øge sikkerheden

Projekterne er valgt ud fra en liste, som Vejdirektoratet har udarbejdet over, hvor det er vurderet, hvilke steder det er mest nødvendigt at have cykelstier, og hvilke projekter der er en klar plan for, som kan igangsættes hurtigt.

Formålet med den nye cykelsti mellem Stenholt og Nørre Knudstrup er at forbedre trafiksikkerheden og tilgængeligheden for cyklisterne. Fremover undgår cyklisterne nemlig at køre blandt biler og især de mange lastvogne på strækningen.

Medfinansiering af kommuneveje

De resterende 150. mio. kr. skal bruges til at medfinansiere cykelprojekter i kommunerne. Det er ikke fastlagt endnu, hvilke projekter staten medfinansierer.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen