Fredericia Kommune opruster med eget podeteam til skolerne | Nyheder

Skolernes mindste klasser er vendt tilbage i skole og med udsigt til yderligere åbning og for at kunne imødekomme behovet for test på kommunens skoler, har Økonomiudvalget mandag den 22. februar besluttet at opruste med eget podeteam.

Genåbningen af skolernes mindste klasser betyder, at alle medarbejdere, der møder fysisk ind skal kviktestes to gange om ugen. I Fredericia Kommune arbejder man med to løsninger.

”Vi har en opgave, som vi skal løse nu og her, og så ser vi frem mod en yderligere genåbning, som betyder, at der kommer til at være et behov for en mere langsigtet løsning”, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune og fortsætter: ”Jeg er glad for, at vi meget hurtigt fik stablet et samarbejde med Falck på benene, så vi kan imødekomme behovet for kviktest lige nu og her. Løsningen på den lange bane er et nyt podeteam, som kommer til at skulle løse opgaver de næste mange måneder, hvor de private leverandørers kapacitet skal bruges til den brede befolkning”.

Samarbejdsaftalen med Falck løber foreløbigt frem til og med uge 8.

Podeteam klar i næste uge
Fredericia Kommune skruer op for testkapaciteten med et podeteam, der skal løse podeopgaver – først og fremmest på skolerne frem til slutningen af juni 2021. Podeteamet kommer til at bestå af hjemsendte medarbejdere i kommunen. For at sikre et overlap, når de skal tilbage til deres funktioner, har Økonomiudvalget besluttet at ansætte yderligere 10 personer til teamet. Det kommer til at ske allerede i denne uge via jobcenteret, hvor ledige vil blive tilbudt muligheden for at blive oplært. Fredericia Kommune forventer, at det nye podeteam er klar fra mandag i uge 9. Eventuelle ledige stillinger i teamet vil løbende blive slået op.  

”Nu kender vi ikke indholdet af regeringens kommende udmeldinger på onsdag i forhold til testkapacitet, men i Fredericia vil vi gerne kunne være på forkant og uddanne podere, så vi kan skrue op for test selv. Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning, hvor vi både kan få hjemsendte medarbejdere ud og gøre en forskel for andre kolleger, og samtidigt gøre kampen mod corona til en meningsfuld genvej til arbejdsmarkedet for ledige fredericianere” , afslutter Steen Wrist.

Fredericia Kommunes sygeplejersker vil stå for tilsyn og står til rådighed for løbende sparring med podeteamet. Regionen stiller testmaterialer til rådighed.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen