Sommeraktiviteter til børn og unge i Odense

Fyn skal det være i sommerferien, og der bliver masser at opleve i Odense henover de kommende måneder. Byen rummer i sig selv mange muligheder, men i juli og august kommer der en række særlige tilbud til børn og unge mellem 6 og 17 år.

På grund af corona-situationen har Folketingets partier indgået en aftale, som afsætter midler til sommeraktiviteter tilbudt i samarbejde med kommunen. Her modtager Odense Kommune godt 6 millioner kroner, og dermed bliver der et stort supplement til de aktiviteter, som normalt udbydes hver sommer.

Trods det korte varsel har der været stor interesse fra Odenses institutioner, foreninger og kunstnere om at byde ind, så sommeren kan blive fyldt med gode oplevelser, og det betyder blandt andet, at børn og unge kan se frem til at prøve kræfter med kunstworkshop, teater, sport og meget mere.

– Vi har altid haft en stor tilstrømning til vores kulturelle sommeraktiviteter i Odense, som har været med til at skabe liv og stemning i byen. Nu har Folketinget givet os mulighed for at gøre noget ekstra ud af sommeren, og jeg er virkelig glad for at opleve, hvordan institutionerne straks er klar med gode, lærerige og underholdende oplevelser for børn og uge. Der bliver noget for enhver smag, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hos Børn- og Ungeforvaltningen er rådmand Susanne Crawley Larsen (B) også glad for, at Folketinget har fundet midler til at gøre sommeren endnu mere spændende for Odenses børn og unge.

– Den her sommer bliver anderledes for mange familier, når flere på bagkant af Coronasituationen holder ferie herhjemme. Med de her penge får vi en enestående mulighed for at vise børnene og de unge, hvad vores by har at byde på og jeg håber, flere vil få øjnene op for, at Odense er en spændende storby at gå på opdagelse i.

Fælles for sommeraktiviteterne er, at de opfylder enten det ene eller begge af Folketingets krav:

1. Bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen.
 

2. Understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber samt understøtte deres interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

Alle sommerferietilbuddene til børn og unge kan findes her.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top