Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

Kulturmaskinen åbner med ny inspiration

Tomme sale, forladte værksteder og nøgne gallerivægge. Siden den 11. marts har Kulturmaskinen ligget øde hen som følge af covid-19, men det skal snart være slut. Fra på tirsdag åbner dele af Kulturmaskinen nemlig igen, når Tekstilværkstedet og Lerværkstedet gør klar til at modtage sine trofaste brugere igen.

Mandag den 8. juni åbner også kunstbygningen Filosoffen, ligesom brugergruppen Byens Fællesskab inviterer til fællessang i Farvergården den 11. juni. Dermed er kulturen igen godt i gang med at filtrere de ellers mennesketomme bygninger.

En ny begyndelse

Når Kulturmaskinen genåbner, sker det naturligvis på en måde, så man lever fuldstændigt op til sundhedsmyndighedernes krav. Her vil afstand til andre, masser af rengøring og logistik ved ind- og udgange naturligvis fylde meget, men det betyder til gengæld, at de mange brugere af Kulturmaskinen endelig kan vende tilbage.

– Kulturmaskinen er en motor for vores kultur i Odense. Her kommer odenseanerne i alle aldre for at benytte sig af de mange forskellige tilbud. Det har været en mærkelig oplevelse og et tomrum for mange, at disse rammer pludselig forsvandt, og derfor ved jeg, at stedets mange brugere og de ansatte glæder sig meget til at se hinanden igen, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind (V).

Gæsterne i centrum

Mens Kulturmaskinen har været lukket, er tiden blevet udnyttet godt til at gøre stedet parat til gæsternes tilbagevenden. Sale er blevet malet, gulvet er blevet slebet og der er lagt planer for, hvordan man kan færdes trygt og sikkert.

Der har dog også været tid til at gøre sig tanker om, hvad man kan gøre anderledes, og her er faglig leder og koordinator for Program & PR, Niels Christian Geil, blevet inspireret af en brugerundersøgelse, der viser, at mange brugere har interesse i udendørs tilbud, hvor der kan være god plads mellem folk.

– Vi kan se, at der faktisk tegner sig en del interesse for udendørs arrangementer – og det er naturligvis noget, som vi afsøger mulighederne for at lave henover sommeren. Måske kan vi være med til at lukke et hul efter festivalernes aflysninger og på den måde imødekomme både publikumsinteressen og hjælpe de kunstnere, som nu mangler hele deres levegrundlag, siger Niels Christian Geil.

Allerede den 5. juni præsenterer Røde Himmel og Kulturmaskinen den første koncert i Frølageret.

Læs mere på Kulturmaskinens hjemmeside.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen