Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

For første gang blev to vindere hyldet med Ildsjæleprisen!

Odense Kommune har for 14. gang uddelt Ildsjæleprisen til en frivillig social forening, der igennem det seneste år har gjort en særlig indsats for Odenses udsatte og sårbare grupper.

På grund af Covid-19 er FrivilligGalla, hvor Ildsjælepriserne ellers plejer at blive uddelt, aflyst. I stedet blev vinderne af Ildsjæleprisen kåret ved Frivilligcenter Odenses 30-års jubilæum onsdag den 18. november. Kåringen blev streamet online fra Frivilligcenter Odenses Facebookside, så der var rig mulighed for at følge med i festlighederne hjemmefra.

Ildsjæleprisen blev traditionen tro overrakt af borgmester Peter Rahbæk Juhl til en frivillig social forening, der i særlig grad har været med til at gøre en forskel for en gruppe socialt udsatte eller sårbare mennesker i Odense.

På baggrund af indstillinger fra offentligheden var der udpeget tre nominerede til Ildsjæleprisen: Multihuset KIK IND, Fyns Døveforening og Red Barnet Odense.

Hele to vindere af Ildsjæleprisen 2020!

I år skulle prisen ikke kun gå til én – men hele to – vindere! Borgmester Peter Rahbæk Juel kunne nemlig afsløre, at Fyns Døveforening og Red Barnet Odense havde fået præcis lige mange stemmer, og begge foreninger blev derfor hyldet som vinderne af Ildsjæleprisen 2020. Vinderne løber ikke kun med æren, men modtager også 25.000 kr. til deling.

– Det er en stor anerkendelse at blive nomineret og også at vinde prisen! Nu hvor vi har vundet prisen tror vi endnu mere på, at vores aktivitetscentertilbud er et godt og vigtigt tilbud, der gør en forskel for andre. Vi er alle sammen pissestolte! sagde Malene Melander, der er aktivitetsleder for aktivitetscentret i Fyns Døveforening.

Fyns Døveforenings frivillige brænder for at nå ud til sårbare døve, der føler sig ensomme og isolerede. Gennem aktiviteter i foreningen kan døve og tegnsprogsbrugere møde ligesindede og skabe et socialt netværk, så ensomheden og isolationen mindskes. Desuden ønsker Fyns Døveforening at skabe mere fokus på denne gruppe af mennesker og styrke deres følelse af, at de har en værdi i hverdagen, og at de har noget at bidrage med som samfundsborgere på lige fod med andre.

Sara Ekknud Windell, formand for Red Barnet i Odense, var også meget stolt og glad, da hun modtog Ildsjæleprisen på foreningens vegne:

– Det betyder meget for os at vinde prisen, og vi er enormt glade og stolte! Vi er glade for, at der bliver sat pris på vores arbejde, og det mærker vi også, når vi er ude hos børnene. Jeg er mest glad på de andre frivillige i foreningens vegne. Vi har været ude med krea-pakker til familierne under corona, og lige om lidt skal vi ud med julehjælp til børnene. Jeg er også glad for, at vi nu har vi mulighed for at invitere børnene til en kæmpe fest, når corona er ovre, fortalte Sara Ekknud Windell, formand for Red Barnet Odense.

Red Barnet Odense omstillede sig hurtigt under Coronanedlukningen i foråret, så de straks kunne hjælpe sårbare og udsatte familier og børn på nye måder. Foreningen lavede bl.a. hjælpepakker til familierne, og de frivillige har løbende været i kontakt med familierne og hjulpet dem, så de ikke har følt sig alene.

Fire andre priser blev uddelt

Udover Ildsjæleprisen blev der i løbet af november også fundet vindere til Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen. Vinderne af disse priser blev også hædret med mere end æren.

Vinderne af Den Bæredygtige, Holdspilleren og Kickstarteren modtog en statuette, diplom, gavekurv og 5000 kr., som er sponsoreret af Odensekalenderen. Vinderen af Stjernen modtog en statuette, diplom, gavekurv og billetter til kulturoplevelser i Odense.

Kickstarteren

Vinderen af Kickstarteren blev Bolbro GIF – Idræt for Sindet

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

– Det er en kæmpe cadeau at få den her pris. Vi har jo ikke startet Idræt for Sindet for at vinde priser, men for at der skal være plads til alle, sagde Per Mortensen fra Bolbro GIF’s bestyrelse.

Bolbro GIF vandt Kickstarteren for deres opstart af idrætstilbuddet Idræt for Sindet for mennesker med en psykisk sårbarhed, der i et år med Corona er kommet imponerende fra start. Tilbuddet giver den sårbare målgruppe mulighed for at mødes i positive og givende fællesskaber, der højner livskvaliteten.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen