I Nyborg Kommune finder du hjertestartere mange steder – både i kommunale institutioner, på idrætsanlæg, i virksomheder og private hjem. Men de gavner kun, hvis man ved hvor de er.
Sundhedsstyrelsen og TrygFonden anbefaler at alle hjertestartere registres og gøres tilgængelige døgnet rundt.
Har du registeret din hjertestarter?
Når du registrerer din hjertestarter på www.hjertestarter.dk, bliver den synlig for almindelige borgere og de sundhedsfaglige medarbejdere på 1-1-2, som kan guide hjerteløbere til den, når der ringes 1-1-2.
Det er nemt og hurtigt registrere din, foreningens eller virksomhedens hjertestarter, hvis du er ansvarlig for den. Du finder en brugervenlig guide til registreringen, som beskriver de enkelte trin i forbindelse med registrering af hjertestarteren nedenfor.
Find guide til registrering af din hjertestarter her
Sæt hjertestarteren udenfor
Med flere døgnåbne hjertestartere kan landets mere end 113.000 hjerteløbere redde flere liv.
Halvdelen af alle hjertestop sker uden for normal arbejdstid. Trods dette er op mod halvdelen af alle hjertestartere låst inde efter fyraften. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at hjertestartere flyttes udenfor, så de er synlige og døgntilgængelige for 1-1-2 vagtcentralen og hjerteløberne døgnet rundt.
Find mere information om hjertestartere på ww.nyborg.dk
Vi har samlet en række informationer om hjertestartere på Nyborg Kommunes hjemmeside, så det er nemt for dig at finde frem til fx hvordan du registrere din hjertestarter, hvilken placering der er bedst, hvor du finder gode råd om køb af hjertestartere og kan henvende dig med spørgsmål.
Mere information
Find den nærmeste hjertestarter på TrygFondens hjertestarterkortet
For yderligere oplysninger, kontakt
Anne Mette Walmar Andersen, Sundhedskonsulent. Tlf. 6333 8105, e-mail: sund@nyborg.dk