Regnvand giver udfordringer med arbejdet ved forurenet Ulkebøldam

Hos både Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning bliver der kigget efter solstråler på himlen efter en weekend med masser af regn. For store mængder regnvand har besværliggjort arbejdet ved Ulkebøldam, der blev forurenet for et par uger siden grundet en storbrand hos virksomheden Omnicom.
 
Hele weekenden er der blevet arbejdet og gravet ved Ulkebøldam for at imødegå det meget regnvand, fortæller Hanne Bruun, der er Afdelingsleder for Erhverv og Affald i Sønderborg Kommune.
 
– Vores hovedfokus har været at holde forureningen i Ulkebøldam, og derfor har vi hele weekenden arbejdet med at lede regnvand uden om Ulkebøldam og samtidig sikre og forstærke dæmningen omkring udløbet til Augustenborg Fjord. Det skyldes selvfølgelig alt det vand, der er kommet, og vi vil gerne holde vandstanden status quo, siger hun.   

Og både masser af regn samt udsigt til mere har gjort, at Sønderborg Forsyning og Sønderborg Kommune har valgt at lave en ekstra dæmning i Ulkebøldams vestlige ende – ud mod Grundtvigs Alle.
 
– Ulkebøldam er jo et naturligt regnvandsbassin, og når der kommer meget regn, så løber meget af vandet i området til dammen. Men ved at lave en dæmning håber vi på at kunne forhindre mere regnvand i at løbe i Ulkebøldam, siger driftschef ved Sønderborg Forsyning, Stinne Stokkebo. 

Der vil også de kommende dage blive arbejdet meget i området, og derfor er stien mellem Ulkebøldam og Damager spærret af, da der kører en masse lastbiler, maskiner og slamsugere i området. Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning håber, at beboere og naboer vil respektere afspærringen og dermed give arbejdsro, samt at de kan finde en anden vej rundt.
 
I løbet af de næste par dage forventes analyseresultaterne af forureningen at komme, og når resultatet er ankommet, så vil Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning lave en plan for, hvordan forureningen bedst fjernes, så det sker i den rette rækkefølge og på den rigtige måde.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen