Hvornår og hvordan skal du lade dig teste?

Øget test af personalet i Nyborg Kommune

Det øgede nationale fokus på smitteopsporing betyder, at Nyborg Kommune fra på mandag 25. januar 2021 begynder at teste medarbejderne på ældreområdet to gange om ugen, imod nuværende én gang om ugen og benytte flere lyntest i de øvrige institutioner. Dette sker efter en generel anbefaling fra de nationale myndigheder.

Ind til nu har medarbejderne på ældreområdet fået PCR-test én gang om ugen. Men i den kommende tid får de endnu mere erfaring med at lade sig coronateste. Det er nemlig besluttet, at øge testkadencen fra én gang ugentligt test til to gange ugentlig test for medarbejdere på plejehjem, hjemmepleje (personlig og praktisk hjælp) og hjemmesygepleje, der har direkte kontakt med sårbare borger.

Initiativerne sker for at holde smitten væk fra vores ældre borgere. Medarbejderne overalt i kommunens ældrepleje handler hver dag meget ansvarligt og viser, at de tager situationen meget alvorligt. Det samme gælder de pårørende, der kommer på vores plejecentre. Også de er rigtig gode til at følge retningslinjerne, huske mundbind mv.  

Systematisk øget test på øvrige kommunale institutioner

Foruden PCR-testningen vil kommunen også øge testningen på de øvrige kommunale institutioner. Allerede for 4 uger siden blev der etableret et samarbejde med det lokale kviktestcenter om udgående lyntest til de øvrige kommunale institutioner. Dette tilbud har flere institutioner allerede benyttet sig af. 

Efter den centrale udmelding om fokus på smitteopsporingen vil ordningen med den udgående mobile lyntest fra den kommende uge komme bredt ud til kommunens skoler, botilbud, dagtilbud og øvrige institutioner. Dette er også for at forebygge smitteopsporingen for medarbejdere og borgere på de implicerede kommunale institutioner.

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen