Nu anlægges Erik Ballings Plads

Nu anlægges Erik Ballings Plads

Det blev i 2017 efter en idekonkurrence besluttet at opkalde området for enden af Vægtergade ved Nørrevoldgade efter filminstruktør Erik Balling, og Erik Ballings Plads blev senere samme år navngivet af forfatter Lise Nørgaard under stor festivitas.

Erik Balling er kendt som instruktør til en lang række film og tv-produktioner, blandt andet Olsen-Banden-filmene, Huset på Christianshavn og Matador. Han er født i Nyborg 29. november 1924 og boede her indtil 1935, da familien flyttede til København.

Pladsen

Den nye plads tegnet af Harrebek Arkitekter vil fungere som et ankomstområde til biografen og som et sted, hvor optræden af enhver art kan finde sted. Området ved Erik Ballings Plads er også et vigtigt ankomstområde til Nyborg bymidte, og mange besøgende og handlende i byen benytter p-pladsen ved Ravelinsvej. Pladsen ligger tæt på Nyborg Vold og det grønne rekreative område, og er også et vigtigt ankomstområde for gående, der kommer fra Nyborg Station. 

Erik Ballings Plads bliver en moderne folkelig plads smykket med motiver fra filmverdenen og et samlingspunkt for mange begivenheder. 
Der etableres en amfiscene til arrangementer hen over hele året, og pladsen kan ved særlige lejligheder fungere som udendørs biograf, hvor der projekteres film op på gavlen. Pladsen belægges betonfliser i forskellige størrelser, visse steder med indlæg, der viser filmruller, og der males citater fra Erik Ballings mange berømte film på belægningen. Med tilladelse fra Nordisk Film opstilles en skulptur af Olsenbanden – Egon, Kjeld og Benny.

Omkring amfiscenen etableres bænke, hvor man kan tage ophold f.eks. under events eller når man venter på at komme ind at se en forstilling i biografen. Pladsen belyses af lys fra master og i belægningen, og det er tilstræbt at skabe en behagelig og tryg belysningen til hverdag og fest. Masterne vil også belyse pladsen med motiver fra filmverdenen og medvirke til, at der kommer en helt særlig stemning på pladsen. Tre eksisterende træer bevares på pladsen, og det store flotte træ i Vægtergade bliver omkranset af en siddeplint, hvor der kan tages ophold.

Pladsen indvies i efteråret 2021.

Arkitekt: Harrebek Arkitekter A/S
Ingeniør: L. P. Madsen Rådgivende Ingeniører A/S
Entreprenør: Munck A/S

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen