Danehof er udskudt endnu et år

Danehof er udskudt endnu et år

Heller ikke i år bliver der afholdt Danehof i Nyborg. Men henover sommeren kan man glæde sig til masser af middelalderstemning og historiske oplevelser, der vil være tilpasset de til den tid gældende restriktioner.

– Vi mener ikke, at det er forsvarligt at bruge så relativt mange af borgernes skattekroner til at afholde en festival, hvor kun et meget begrænset antal publikum vil kunne få adgang til oplevelse på grund af begrænsning af deltagerantal. I stedet må vi se fremad og rette fokus mod investering i og udvikling af fremtidige Danehoffer; og så i 2022 sætte alle sejl og lanser til for at skabe et brag af et Danehof, siger formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup efter udvalgets beslutning på at udsætte Danehof 2021 til 2022.

Beslutningen i Erhvervs- og Udviklingsudvalget sker på anbefaling fra Danehoffets styregruppe.

– Hele ideen med Danehof  er den frie og åbne adgang til festivalen og alle dens tilbud. Det vil være både en næsten umulig og en meget kostbar opgave at etablere kontrol og afspærringer overalt, og det vil konflikte med hele festivalens grundidé. I år må vi skabe de historiske oplevelser på en anden måde. Og det har vi heldigvis mange gode planer for på allerede – både i Nyborg og med nedslag andre steder i kommunen, siger museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen, der sidder i styregruppen for Danehof.

I sommeren 2021 vil Erhvervs- og Udviklingsudvalget og styregruppen for Danehof i stedet bruge midler og kræfter på at udvikle publikumsoplevelsen til Danehof. Og det med nogle nye tiltag, som borgere og turister kan få glæde af allerede fra juli måned.

– Vi har i noget tid arbejdet fokuseret på at styrke stemningsskabelse og citydressing og skabe nye oplevelseszoner i byen under Danehof. Denne indsats ruller vi ud allerede i år. I juli 2021 vil Nyborg forvandle sig til en by, hvor man i ”citydressingen” får smagen af middelalder. Nye oplevelseszoner skal på udvalgte steder bidrage til byrummet som autentisk kulisse, hvor man som besøgende bliver omsluttet af oplevelsen uden for mange nutidige referencer, fortæller turistchef Sanne Andresen.

Selv om Danehof i 2021 er udskudt endnu et år, vil sommeren i år alligevel være fyldt med historiske oplevelser. Trods ærgrelsen over aflysningen er der fuldt blus på udvikling af aktiviteter til glæde for borgere og turister i Nyborg. Både Visit Nyborg, Kongens Fadebur, Østfyns Museer og museets mange frivillige er på vej med massevis af aktiviteter og oplevelser, der kommer til at gøre sommeren spændende. Man kan allerede nu glæde sig til historiske temamiddage, Danehof-promenader, bueskydning, guidede rundvisninger, sejlture med Fionia og meget, meget mere. 

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen