Styrket samarbejde om turismeindsatsen på Anholt

Anholt er en naturperle med et stort turismepotentiale. Nye turismeaktører og -samarbejder på Anholt skal nu være med til at styrke turismeindsatsen på øen.

Norddjurs Kommune, VisitAarhus og Grenaa-Anholt Færgefart (Færgekontoret) har netop indgået en samarbejdsaftale om den fremtidige fysiske turistinformation på Anholt. Aftalen betyder, at Færgekontoret på Anholt fra 1. januar 2021 overtager den fysiske turistinformationsopgave, som VisitAarhus indtil nu har stået for. Derudover har VisitAarhus indgået samarbejde med Novasol A/S om den fremtidige feriehusudlejning. Målet er, at de nye samarbejder skal styrke turismeindsatsen på øen.

Færgekontoret på Anholt overtager turistinformation

Når turister fremover står af færgen på Anholt, bliver det færgekontoret på havnen, der byder gæsterne velkommen med information om og inspiration til oplevelser, bespisning og overnatning samt information om øens natur.

Overfartsleder, Iben Wan, fra Grenaa-Anholt Færgefart ser frem til den nye gæsteserviceopgave:

”Det er en naturlig forlængelse af vores nuværende opgave at drive turistinformationen her på Anholt. Færgekontoret er det første naturlige stop på Anholt for rigtig mange turister. Vi møder mange af øens turister i forvejen og har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker herovre. Så vi kan give en rigtig god gæsteservice til glæde og gavn for både turisterne og turisterhvervet,” siger Iben Wan.

Turistinformations-opgaven vil fremover blive løst inden for Færgekontorets daglige drift og i de nuværende rammer. Det betyder blandt andet, at færgekontoret yder turistinformation i kontorets normale åbningstid i forbindelse med færgeankomster og -afgange.

NOVASOL er klar med et professionelt tilbud til Anholts feriehusejere

1. januar kan Anholt også byde velkommen til endnu en turismepartner på øen. Danmarks største feriehusudlejer, NOVASOL, med mærkerne NOVASOL & dansommer overtager VisitAarhus/Anholt Turists feriehusudlejning.

Regional Indlejningschef Kenn Rasmussen, NOVASOL glæder sig til den nye, anderledes opgave: ”Feriehusene på Anholt er et særligt produkt, på en ø hvor man ikke har bil med, og derfor ser vi på Anholt med friske øjne. Vi tror, at der er et stort potentiale på øen, og glæder os til at komme i gang med opgaven. Vi håber på god opbakning og ser frem til et godt samarbejde med de øvrige turismeaktører på Anholt.”

NOVASOL går allerede nu i dialog med feriehusejerne og håber på sigt at kunne placere et kontor lokalt på Anholt.

Turisme skal løses i samarbejder

VisitAarhus vil fortsat have en stor turismeopgave på Anholt. Udover markedsføring og turismeudvikling på Anholt vil VisitAarhus også fortsat stå for servicering af Anholts gæster via telefon og e-mail samt have ansvaret for den digitale gæsteservice, herunder hjemmesiden visitanholt.dk og facebook-siden af samme navn.
Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus glæder sig til de nye samarbejder på gæsteservice- og feriehusudlejningsområdet.

”Den bedste fysiske gæsteservice gives af de lokale, der er på stedet, og sommerhuse udlejes bedst af professionelle feriehusudlejere. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har fundet disse løsninger i samarbejde med Grenaa-Anholt Færgefart, Novasol og Norddjurs Kommune. Jeg er sikker på, at det vil styrke turismen på Anholt, som er en perle i vores store destination. I VisitAarhus vil vi fremover have en tæt sparring med Færgeselskabet, så vi i fællesskab sikrer den bedste servicering af øens mange turister,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus. Borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune glæder sig over de nye aftaler, og understreger, at kommunen fastholder sit engagement og det samme høje tilskud til den lokale turistservice på øen. Det er vigtigt i forhold til en fortsat udvikling af turismen.

”Det er vigtigt for Norddjurs Kommune at fastholde turistinformation på Anholt, og at vores gæster, når de ankommer, bliver modtaget med informationer om alle de fantastiske oplevelser, som Anholt har at byde på.” siger borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune.

For mere information kontakt:

Grenaa-Anholt Færgefart, Overfartsleder Iben Wan, tlf. 28 88 33 33

Novasol A/S, Regionschef, Indlejning Kenn Rasmussen, tlf. 21 72 15 29

Norddjurs Kommune, Borgmester Jan Petersen, tlf. 27 85 24 51

VisitAarhus, Pia Lange Christensen, Direktør, tlf. 29 10 03 09

Nyhedsdato: 05.10.2020

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top