Arbejdsfordeling – Rådgivning til arbejdsgivere

D. 29. august 2020 ophørte lønkompensationsordningen, som under coronakrisen har været med til at holde en hånd under danske virksomheder og lønmodtagere.

Som erstatning for lønkompensationsordningen har regeringen og arbejdsmarkedets parter d. 30. august 2020 indgået en trepartsaftale om en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked, som har til formål at undgå afskedigelser.

Den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning udmøntes hurtigst muligt og vil gælde frem til 31. december 2020 med mulighed for at etablerede arbejdsfordelinger kan løbe ind i 2021 med maksimalt 4 måneders varighed.

Ordningen indbefatter blandt andet:

  • Den nye maksimale dagpengesats for personer i den midlertidige arbejdsfordelingsordning forhøjes til ca. kr. 143,00 i timen, mens de er på dagpenge i ordningen, svarende til ca. 23.000,- for en fuldtidsledig
  • Midlertidig suspension af forbrug af dagpenge for personer under den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning og den eksisterende ordning
  • Ikke-forsikrede personer får adgang til supplerende dagpenge under den nye midlertidige ordning
  • Fast arbejdsgiver bidrag svarende til et beløb på 3 g-dage om måneden pr. medarbejder i ordningen
  • Større fleksibilitet i forholdet mellem tid med arbejde og ledighed.

Læs mere uddybende om aftalen via dette link

For yderligere oplysninger kontakt:

Hotline for virksomheder/ Norddjurs Kommune tlf. 23 99 42 38 – åbningstiden er mandag til torsdag 8.30 – 16.00/ fredag 8.30 – 13.00.

Nyhedsdato: 24.09.2020

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top