Vanløse får 30 nye, almene ungdomsboliger og 6 familieboliger til boligsocial anvisning

Pilen peger på Vanløse, hvor der er almene ungdomsboliger og familieboliger på vej beliggende centralt i Vanløse. Rejsegilde den 3. dec.

I Københavns Kommune bliver der hele tiden bygget nye ungdomsboliger, så byens studerende kan få et sted at bo, der er til at betale.

I Vanløse er der 36 almene boliger på vej, hvoraf 30 bliver ungdomsboliger til studerende, og seks boliger bliver små familieboliger til boligsocial anvisning.

”Det er hjerteblod for os i Socialdemokratiet, at der er boliger, som er til at betale for unge mennesker, når de flytter hjemmefra eller kommer til København for at studere. Derfor er jeg glad for, at der nu kommer 36 dejlige, almene boliger her i Vanløse til studerende og små familieboliger til københavnere, der har særlige udfordringer”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Ungdomsboligerne bliver på 39 kvadratmeter til ca. 4.000 kr. om måneden, og familieboligerne er på 51 kvadratmeter til ca. 5.500 kr. om måneden.

Byggeriet opføres på Apollovej, som er centralt beliggende tæt på Flintholm og Vanløse Station og med gode café- og indkøbsmuligheder i nærheden.

Det er DFB, Danske Funktionærers Boligselskab, der står bag byggeriet, og DOMEA, der er byggeforretningsfører og forestår administration og rådgivning.

”Danske Funktionærers Boligselskab støtter op om et København i balance. Derfor sætter vi en stor ære i at hjælpe borgere, herunder unge, med noget meget vigtigt i deres liv – nemlig deres bolig. I et virkelig godt samarbejde med en privat bygherre og Københavns Kommune, vil der inden næste års studiestart være nogle attraktive og velbeliggende boliger med fokus på godt boligmiljø og naboskab, klar til brug”, siger bestyrelsesformand Pia von Benzon.

De nye, almene boliger forventes at stå klar til udlejning fra midt juni 2021.

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.

Tid og sted

Rejsegilde torsdag den 3. dec. 2020 kl. 13.30 på Vanløse Allé 79. Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig.

Fakta

• Københavns Kommune har som mål at skabe rammer for 12.000 nye ungdomsboliger frem mod 2031. Heraf skal 7.500 være almene ungdomsboliger.
  • Der er 16.015 ungdomsboliger i alt i København, heraf 3.903 almene ungdomsboliger.
  • Siden begyndelsen af 2019 er der bygget 320 ungdomsboliger, og 1.784 ungdomsboliger er på vej.
  • Apollo – Fællesskabets hus på Apollovej i Vanløse består af 30 almene ungdomsboliger og seks familieboliger til boligsocial anvisning. Familieboligerne tildeles med 100 procent kommunal anvisning.
  • I byggeriet er der særligt fokus på at skabe afsæt for fællesskab og socialt liv med fælleslokaler i stueetagen og tagterrasse.
  • Byggeriet forventes at stå klar til udlejning i sommeren 2021.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune