Udenlandske migranter får penge til en værdig hjemrejse

Udenlandske migranter får penge til en værdig hjemrejse

Københavns Kommune finder penge til socialt udsatte migranter, der har behov for akut hjælp og som på sigt ønsker at rejse hjem.

Socialudvalget uddeler i forbindelse med overførelsessagen 1.230.000 kr. til indsatser i 2020 indenfor det såkaldte Transitprogram. Transitprogrammet hjælper udsatte migranter og hjemløse med råd og vejledning, omsorg, kontaktsteder, sundhedstilbud, overnatningstilbud og ledsagerordninger i forbindelse med hjemrejse.

Læs mere om ansøgningen til puljen 

Socialborgmester Mia Nyegaard er glad for, at der er fundet midler på Københavns Rådhus til at tage sig af særligt udsatte udenlandske hjemløse. 

”Udenlandske hjemløse og migranter i København lever et forhutlet liv på gaden. Deres daglige kamp for overlevelse stemmer ikke overens med deres drømme om livet i Danmark. Derfor er jeg glad for, at Transitprogrammet kan tilbyde omsorg, hjælp og støtte direkte til de migranter, der ønsker at vende hjem, så vi kan støtte dem i en værdig hjemrejse og hjælp til at genopbygge deres liv”, siger Mia Nyegaard. 

Transitprogrammet blev etableret i 2015, og blev tidligere varetaget i et samarbejde mellem Socialforvaltningens Hjemløseenhed og en række frivillige organisationer i perioden 2016-2019. 
 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen