Udbud af totalrådgivning til Torvegade, cykelfremkommelighed

Opgaven

Opgaven 100311 Torvegade, cykelfremkommelighed, omfatter totalrådgivning på projektet Torvegade.

Opgaven omhandler projektforslag og udbudsprojekt af hele Torvegade. Opgaven tager udgangspunkt i en tidligere udarbejdet foranalyse og dispositionsforslag. I foranalysen er det løsning 1B ”Bedre forhold for de lette trafikanter med opretholdelse af busbaner på Christianshavn Torv”, der er vedtaget. Denne løsning hedder i dispositionsforslaget løsning 1 ”Bedre forhold for de lette trafikanter, Torvegade som strøggade” og er den der nu er politisk vedtaget, og som dette udbud omhandler.

På hele Torvegade udvides cykelstierne til 3,5 meter i hver side, og fortove på strækningen udvides op til 4,8 meter. Ved Strandgade-krydset flyttes et busstop i sydgående retning til en placering lige før krydset med ny busperron, så busserne ikke blokerer for bilerne ved af- og påstigning. Busbanerne nedlægges på Torvegade mellem Strandgade og Christianshavns Torv og mellem Prinsessegade og Christianshavns Voldgade.

Ved Christianshavn Torv bibeholdes eksisterende busbaner, så biler her har mulighed for at passere busser, der holder ved perron. Eksisterende busperroner udvides til 2,0 meter, mens fortovet mod Christianshavn Torv indsnævres med 0,5 meter. Fortovet modsat Christianshavn Torv udvides til 3,75 meter, da der her ofte er mange mennesker.

På stykket mellem Christianshavns Voldgade og Christmas Møllers Plads udvides cykelstierne. Busbanen bibeholdes i indadgående retning, og der nedlægges en vejbane i hver retning. Der etableres desuden en grøn midterrabat, hvor der skal være mulighed for at plante træer. Der fældes ikke træer som en del af projektet.

Hele Torvegade skal i projektet også helhedsgenoprettes til gældende standarder.

Rådgiver skal i projektet udarbejde en VISSIM trafikmodel over hele Torvegade, som inkluderer krydset ved Christmas Møllers Plads. Modellen skal bruges til at optimere signalerne og vurdere trafikflowet på strækningen.

Opgaven er nærmere beskrevet i TMF Ydelsesbeskrivelse.

Materiale

Det fulde udbudsmateriale er offentligt tilgængeligt på

https://build.dalux.com/client/da-dk/public/tender/TID-23789

Bemærk at der løbende kan blive uploaded flere dokumenter på denne side i form af rettelsesblade eller andre meddelelser.

 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top