Gå med Patrick i hans March mod Ensomhed

Flere og flere føler sig ensomme i Danmark, hvor knap 600.000 er ramt af ensomhed. Antallet af ensomme stiger desværre år for år, og det er ikke kun en udfordring for samfundet, men i særdeleshed for den enkelte.

Netop ensomhed kender Patrick Cakirli alt til. Derfor startede han for seks år siden March mod Ensomhed, som i dag er en frivillig forening, der sætter fokus på ensomhed i Danmark. Patrick sætter ensomhed på dagsordenen ved at gå 2000 kilometer gennem landet på 68 dage – den eneste regel er, at han altid skal have følgeskab på sin vej. Det er sjette gang Patrick kommer forbi Odense, og igen i år koordinerer Center for Mental Sundhed Patricks besøg.

Mandag den 28. august går Patrick fra Nyborg Rådhus til Odense, og den 29. august går han fra Odense Rådhus til Bogense. På ruten står Mandecentret Fyn, Café Paraplyen og Center for Mental Sundhed klar med forfriskninger.

Går du med?

Patrick går kun, hvis folk går sammen med ham. Ellers står han stille. Det er hele præmissen for marchen. Det skal vise, hvilken værdi der er i fællesskabet – at man kan mere sammen end alene, og at vi har behov for social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

– Ensomhed er utrolig vigtigt at sætte fokus på. Det er en følelse, som jeg desværre selv kender alt for godt. Derfor håber jeg, at odenseanerne vil gå med i marchen, siger Patrick Cakirli.

Den mission vil sundhedsrådmand i Odense Kommune, Tommy Hummelmose, gerne støtte op om. Derfor går han også med, når Patrick går fra Odense Rådhus klokken 8.00 den 29. august.

– Mange lider af ensomhed. Det gælder både børn, unge og voksne. Derfor går jeg selvfølgelig med og støtter op om marchen. Mental trivsel står højt på den politiske dagsorden i Sundhedsudvalget i Odense Kommune og på min dagsorden. Derfor håber jeg også, at mange vil gå med, siger Tommy Hummelmose.

OB-spillere går med Patrick

Hvis du blot har lyst til at gå med lidt ad vejen, så kan du mandag den 28. august møde to superligaspillere fra OB. Det kan du klokken 15.00 ved Silvan på Rødegårdsvej 184, hvor der blandt andet vil være mulighed for at få en autograf af spillerne. Her kan du også møde OB’s maskot Katten Victor. Herefter er planen, at Patrick ankommer klokken 15.30 og går videre mod Odense Rådhus, hvor de to spillere og OB’s fanklub, De Stribede, også vil gå med.

Program

  • 28/8 kl. 8.00: Afgang fra Nyborg Rådhus mod Odense
  • 28/8 kl. 13.00: Patrick kommer forbi Davinde Kirke
  • 28/8 kl. 15.30: Mød to OB-spiller og gå med Patrick fra Silvans parkeringsplads, Rødegårdsvej 184, 5230 Odense M.
  • 29/8 kl. 8.00: Afgang fra Odense Rådhus mod Bogense

Om Center for Mental Sundhed

Center for Mental Sundhed er Odense Kommunes rådgivnings- og informationscenter om mental sundhed, psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Centeret arbejder for at synliggøre tilbud i Odense indenfor den kommunale, regionale og frivillige verden.

For alle borgere, der bor i Odense og er fyldt 18 år tilbydes anonym og professionel rådgivning, pr. mail, telefonisk, video eller fysisk i Center for Mental Sundhed.

For borgere der oplever angst og depression tilbydes kurser. De fleste oplever at få det markant bedre efter at have deltaget. Kurset er et gruppeforløb, hvor man mødes fysisk. Det er gratis at deltage.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top