Nyt herberg giver bedre og tryggere rammer for unge hjemløse

Tryghed og sikkerhed er i fokus, når ungeherberget Sporsløjfen opføres på Østerbro.

Der bliver lyse og åbne omgivelser for de 24 unge hjemløse, der på Sporsløjfen får mulighed for at blive en del af et fællesskab med andre unge. Første spadestik på byggeriet fandt sted fredag den 23. oktober 2020.

Sporsløjfen er et døgnbemandet ungeherberg, der skal huse 24 beboere. Målet i Sporsløjfen er at hjælpe de unge hjemløse til en bedre tilværelse gennem en helhedsorienteret social indsats, herunder bolig, beskæftigelse, uddannelse og misbrugsbehandling.

Ungeherberget flytter fra deres nuværende lokaler på Rådmandsgade, hvor beboerne blandt andet deler værelser. I det nye, moderne herberg vil beboerne bo på enkeltværelser. Der bliver der to lyse fælleskøkkener med plads til madlavning og andre hyggelige stunder. På Sporsløjfen skal beboerne selv kunne vælge fællesskabet til eller fra. 

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) ser frem til, at de nye lokaler står klar.

”Hjemløshed hører ikke til i et velfærdssamfund. En vigtig del af at få mennesker ud af hjemløshed er herbergspladser, hvor de kan være, indtil de kan flytte i egen bolig. Det er rigtig vigtigt, at vi griber unge uden et sted at bo og hjælper dem videre. Her vil Sporsløjfen spille en stor rolle.” 

Enkeltværelserne opdeles i klynger af fire til seks værelser med fælles bad og toilet, så området kun er tilgængeligt for beboerne på værelserne. De unge beboere skal kunne komme og gå, som de vil, mens gæster er begrænset til besøgstiderne. Begge dele er med til at øge beboernes oplevelse af privatliv og den samlede følelse af tryghed og sikkerhed på stedet. 

Til første spadestik talte socialborgmester Mia Nyegaard, byggechef for Byggeri København Kasper Graa Wulff, formand for WeShelter Mads Engholm, bestyrelsesformand for RG60 Lars Ploug Sørensen samt arkitekt Uffe Leth fra Leth & Gori (DSPplus). 

Ungeherberget Sporsløjfen forventes at være klar til benyttelse i sommeren 2022.
 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top