Nyt byrum tilbyder pejsestuestemning og bedre adgang til Bispebjerg Kirkegård

Den ikoniske kirkegårdsmur langs Skoleholdervej er blevet brudt op, så det nu er lettere at få adgang til kirkegårdens grønne indre.

Siden 1940’erne har en markant rød mur på op til 4 meter fungeret som en slags vartegn for Bispebjerg Kirkegård. Bag de gamle mursten gemmer der sig en smuk kulturhistorisk attraktion med store rekreative muligheder og landskabsmæssige kvaliteter, men den fysiske afgræsning afholder folk for at gøre brug af det grønne område.

Derfor har det i årevis været et lokalt ønske at få skabt flere indgange, som samtidig kan fungere som mødested i hverdagen, og nu står et nyt et af slagsen endelig klar midt på Skoleholdervej.

Den nye indgang forskyder et stykke af kirkegårdsmuren ind på kirkegården, hvorved der er skabt to åbninger i muren og et lille byrum med plads til ophold, fordybelse og eftertanke. Dermed fungerer indgangen som en overgang mellem byens liv og trafik og den grønne kirkegårds ro. Samtidig er der tilføjet ny belysning, som gør indgangen imødekommende og tryg i de mørke timer og som giver en oplevelse af pejsestuestemning. Indgangen og byrummet erstatter den gamle karruselindgang som bl.a. gjorde det svært for besøgende med hunde, rollatorer, barnevogne, kørestole og cykler at besøge kvarterets flotteste grønne område.

En gruppe lokale beboere har sammen med Områdefornyelse Nordvest og Vega Landskab stået i spidsen for arbejdet med den nye indgang. Niels Dolmer, som er en del af formandskabet for områdefornyelsen og medlem af arbejdsgruppen for Byrum og ny indgang til Bispebjerg Kirkegård på Skoleholdervej, er også godt tilfreds med resultatet:

– Jeg er utroligt glad for, at vi har fået en ny flot indgang til Bispebjerg Kirkegård. Det har længe været en udfordring for de lokale beboere, at den over 700 meter lange mur især om aftenen har været utryg, men nu har vi fået en stemningsfuld plads, hvor lyssætningen skifter hen over året, så oplevelsen bliver lige så omskiftelig som årstiden. Nu kan vi endelig indtage byrummet og mødes enten for at gå en tur på en af Københavns dejligste kirkegårde eller bare hænge ud og nyde bylivet og vejret. Det er lykkedes at lave en storslået fornyelse af byrummet med respekt for det lokalhistoriske monument som muren er, siger Niels Dolmer.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen