Nye midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem i Københavns Kommune

Der er fredag d. 11. september trådt nye besøgsrestriktioner i kraft på de københavnske plejehjem.

Gældende fra fredag d. 11. september gælder der atter restriktioner for besøg på plejehjem i Københavns Kommune. Det sker som følge af et påbud, som Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt til Københavns Kommune samt en lang række andre kommuner i hovedstadsområdet.

De nye midlertidige restriktioner gælder for besøg af pårørende på plejehjem og midlertidige døgnophold. Det sker på baggrund af et stigende smittetryk i København og omegn. Påbuddet er gældende til foreløbigt 1. oktober.

Restriktionerne medfører, at alle besøg som udgangspunkt skal foregå udendørs. Der kan dog gøres undtagelser i kritiske situationer, ligesom besøg kan foregå indendørs, hvis den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.  

Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester (SF), ser de nye restriktioner som nødvendige forbehold i en situation, hvor vi skal beskytte beboerne på plejehjemmene bedst muligt mod smitte med corona.  

“Vi har de seneste uger desværre kunnet se, hvordan antallet af smittetilfælde i vores og andre hovedstadskommuner er steget markant i befolkningen. Det har fået myndighederne til at sætte nye restriktioner i værk, som skal være med til at beskytte de mest sårbare borgere – det er blandt andre de ældre på plejehjem – mod corona, og dem efterlever vi naturligvis,” siger Sisse Marie Welling.  

Hun tilføjer: “Der er ingen tvivl om, at det er svært for vores beboere og for deres pårørende igen at skulle forholde sig til nye regler. Og ikke mindst til at undvære noget af den sociale kontakt, som de måtte undvære meget længe i foråret. Men vi må gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at corona igen får foden indenfor på vores plejehjem,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).  

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen