Ny, topmoderne skøjtehal skyder op på Østerbro

Presseinvitation: Rejsegilde på den nye skøjtehal i Østre Gasværk-bykvarteret mandag den 5. oktober.

En ny, topmoderne skøjtehal skyder op på Østerbro. Den bliver ikke alene et vigtigt socialt og sportsligt samlingspunkt for københavnere, som elsker at boltre sig på is. Det er også første byggeri, der opføres i det nye Østre Gasværk-bykvarter. Der er rejsegilde mandag den 5. oktober

Lige bag Østre Gasværk Teater er Østerbro Skøjtehal ved at tage form. Den bliver det første byggeri i Østre Gasværk Kvarteret, som i de kommende år vil vokse frem på Østre Gasværk-grunden mellem Østerbrogade og Strandboulevarden. Ud over skøjtehallen vil der i den nye bydel blive opført private og almene boliger, plejecenter og parkeringshus. Og så vil hele grunden blive en grøn, rekreativ oase med park og aktivitetsring – en sti, der snor sig gennem området.

”Skøjtehallen bliver et vigtigt centrum for Østre Gasværk Kvarteret, hvor der i de kommende år bliver skabt et helt nyt byrum på Østerbro. Og så skaber den rammerne for endnu bedre idrætsfaciliteter og socialt liv i området, hvor skøjteentusiastiske københavnere kan slå sig løs på både elite- og fritidsniveau ”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Den gamle Østerbro Skøjtehal blev revet ned i 2008, og siden har der været stor efterspørgsel på en ny skøjtehal. Den ny skøjtehal opfylder internationale mål og standarder, og har bedre idrætsfaciliteter. Når den nye skøjtehal står klar, bliver den midlertidige skøjtebane i området fjernet, hvilket samtidig giver plads til at udvide B93’s fodboldbaner.

”Med den nye skøjtehal får borgerne på Østerbro en ny og nær adgang til idrætsfaciliteter og et aktivt fritidsliv. Bevægelse, fællesskaber og foreningslivet er enormt vigtigt for os som mennesker, og jeg er sikker på, at den færdigbyggede skøjtehal vil komme både østerbroerne og resten af byens skøjteglade københavnere til gode,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Det er første gang, at Københavns Kommune i et byggeri indgår et offentligt, privat partnerskab (OPP). Kommunen finansierer og ejer skøjtehallen, entreprenøren CASA A/S står for opførelsen og DEAS A/S er ansvarlig for drift og vedligehold i de næste 24 år. Det er også første gang i Danmark, at en skøjtehal opføres som et OPP-projekt.

”Østerbro Skøjtehal er et teknisk udfordrende byggeri af den slags, man ikke får lov at bygge hver dag. Det er derfor en stor glæde for os, at vi med rejsegildet kan få lov at fejre de håndværkere, der hver dag arbejder hårdt på at skabe dette unikke byggeri”, siger OPP-leverandør og CEO i CASA A/S Torben Modvig.

”Det er en fornøjelse at se projektet tage form. Vores team ser frem til at levere en totaløkonomisk løsning til tiden og i høj kvalitet. Det er kernen i et godt OPP-samarbejde,” siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør med ansvar for OPP og OPS i DEAS.

Østerbro Skøjtehal forventes at stå klar til ibrugtagning i marts 2021.
 

Tid og sted

Rejsegildet finder sted mandag den 5. oktober 2020 kl. 10.00-10.30, ved Østre Gasværk med adgang fra Nyborggade, 2100 København Ø. Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig.
 

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Frank Jensen via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 24 87 91 88.

OPP-leverandør og CEO i Casa A/S Torben Modvig via marketing- og kommunikationschef Ditte Sorknæs, tlf. 60 57 65 16.

Fakta​​

  • Østerbro Skøjtehal bliver 5.227 m2 med en 30×60 m skøjtebane, 500 tilskuerpladser samt service- og klubfaciliteter.
  • Rejsegildet skulle oprindeligt være afholdt i marts 2020, men pga. corona-situationen blev det aflyst.
  • Skøjtehallen bliver et vigtigt centrum i udviklingen af det nye Østre Gasværk-bykvarter.
  • Sammen med skøjtehallen opføres et parkeringshus med ca. 270 p-pladser, som dog ikke er en del af OPP-aftalen. Københavns Kommune vil eje 60 pladser i p-huset til brug for skøjtegæsterne.
  • Østerbro Skøjtehal er placeret mellem Østre Gasværk Teater og fodboldklubben B93’s fodboldbaner. Boldbanerne udvides umiddelbart efter ibrugtagning af den nye skøjtehal.
  • Der er afsat ca. 143,8 mio. kr. til byggeriet af skøjtehallen.
  • Østerbro Skøjtehal opføres som kommunens første OPP-projekt i samarbejde med CASA A/S og DEAS A/S og forventes klar til ibrugtagning i marts 2021.

 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top