Nu er badezonen ved Sdr. Refshale Bassin blevet udvidet

Badezonen ved Sdr. Refshale Bassin er netop blevet udvidet.

Der er godt nyt til vandglade københavnere. Badezonen Sdr. Refshale er nemlig netop blevet udvidet.

Det sker, efter Kultur- og Fritidsudvalget for nylig besluttede at udvide en række af byens badezoner. Og nu er Sdr. Refshale så klar i en udvidet model.

Det glæder kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å):

”Blandt Københavns allerstørste attraktioner er havnen. Og ligesom vi har grønne åndehuller, har vi i havnen et stort, blåt åndehul. Særligt denne sommer, hvor mange københavnere kan forventes at være i og ved byen, er det fantastisk, at vi kan tilbyde endnu flere bademuligheder,” siger hun og uddyber:

”Jeg håber, at københavnerne og byens gæster vil tage godt imod den nye, udvidede badezone ved Sdr. Refshale. Den er landet sammen med sommeren.”

Fakta om den udvidede badezone

  • Badezonen ved Sdr. Refshale er blevet udvidet
  • Badezone Sdr. Refshale Bassin bestod tidligere af en 50 meter lang svømmebane og et lille bassin mod nord. Badezonen er nu udvidet så hele badezonen er 50 m lang. Det betyder, at det lille bassin er udvidet mod vest i fuld længde. Der er sat banetov op i midten så der stadig er en svømmebane på 50 meter og nu et ekstra bassin på 50 meter i længden og 12 meter i bredden.
  • Badezonen ved Sdr. Refshale er én blandt seks badezoner i byen.
  • En badezone defineres som ”et afgrænset område i havnen, hvor du må bade. Badning er på eget ansvar, og der er ingen livredderopsyn. Badezonen er afmærket med bøjer, flydespærrer, badestiger og redningsposter. Der er skiltet med ”Badning tilladt”.
  • Ud over de tre havnebade – Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen – er der følgende badezoner i Københavns Havn: Havnevigen, Halfdansgade, Kalvebod Bølge, Sandkaj, Sdr. Refshale Bassin og Halvandet. Snart kommer der desuden en ny badezone ved La Banchina på Refshaleøen, ligesom også badezonen Sandkaj udvides.
  • Desuden kommer der en ny mobil dyppezone ved Kalvebod Bølge. En ’dyppezone’ er et nyt koncept med en mobil ponton, som kan bruges som midlertidigt badested til events. I vinterhalvåret kan pontonerne placeres i en eksisterende badezone til vinterbadning.
  • Midlerne til de nye, udvidede bademuligheder blev afsat af budgetpartierne i Overførselssagen i foråret 2020. Der blev afsat 1,4 millioner til formålet.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen