Nu begynder etableringen af den midlertidige byoase

Efter stort lokalt ønske genåbner ByOasen midlertidigt i Hørsholmparken.

Mandag i efterårsferien genåbner et af Nørrebros mest særlige og børnevenlige steder: ByOasen. Den bemandede legeplads genåbner midlertidigt i Hørsholmparken, og dermed bliver det igen muligt at møde geder, høns, kaniner, marsvin og sågar vandrende pinde centralt på Nørrebro. Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er begejstret for, at dyrene i ByOasen bliver på Nørrebro.

– ByOasen kan noget, som ingen andre legepladser i København kan. Børnene elsker den, og der er et helt særligt fællesskab, som også får mange voksne til frivilligt at lægge vejen forbi og tage del i arbejdet med at holde dyrene. Den er etableret på Nørrebro, og derfor er jeg rigtig glad for, at dyrene kan blive i lokalområdet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Etableringen af den midlertidige byoase i Hørsholmparken begynder i uge 39. Der bliver udlagt grus, opsat bure til de små dyr, dyrestalde til de lidt større, hegn til dyrefolde, containere til foder og mødding og skure til redskaber. Der bliver også etableret en kaningård på den nærliggende flyverlegeplads i Nørrebroparken, hvor ByOasens personale vil være tilknyttet.

Fordi ByOasen generelt har fokus på bæredygtige løsninger, bliver der indkøbt så få nye ting som muligt til den midlertidige oase i Hørsholmparken. Både hegn, containere og dyrestalde mm. er genbrug. Det samme er alle borde-bænkesæt.

Den originale byoase, der ligger cirka halvanden kilometer fra Hørsholmparken, har været lukket for besøgende siden sidste efterår, da Teknik- og Miljøforvaltningen blev opmærksomme på en mulig jordforurening. Legepladsens skæbne var i en periode uvis, men ved overførselssagen tidligere på året, afsatte politikerne 9,1 millioner kroner til oprensning og genetablering.

 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top