Guldkorn og glæde

Guldkorn og glæde

100 ensomme og psykisk sårbare borgere har modtaget juleposer med Guldkorn, slik, sodavand og konserves for bedre at kunne fejre jul i år.

Det er støttekontaktperson-indsatsen på Nørrebro/Nordvest, der for anden gang uddeler juleposer i samarbejde med Beboerprojekt Bispebjerg i boligforeningen FSB.

Støttekontaktperson Lene Zander er en af kvinderne bag distribueringen af julehygge til udsatte og ensomme borgere. 

”Det har været svært at finde julestemningen i år og det er både medarbejdere og borgere meget prægede af. I forvejen er de mennesker, som vi arbejder med, isolerede og har ikke mange midler at rutte med. Og med corona er de ekstra tyngede. Derfor er vi glade for at kunne give juleposer med godter og Guldkorn”, fortæller hun. 

Guldkorn bringer minderne frem

Det er Beboerprojektet Bispebjerg, der har modtaget donationer fra virksomheder og fordelt varerne i poser. Og så har støttekontaktperson-indsatsen på Nørrebro/Nordvest fundet frem til borgerne. 

”De borgere, der var for dårlige til selv at komme og hente poserne, har fået dem bragt til døren af en medarbejder i fuld corona-udrustning. Andre kunne selv komme til Griffentfeldsgade for at hente dem. Det bragte stor glæde hos borgerne, og det var rørende at se, hvor lidt der skal til for at gøre hverdagen lidt lysere. Især Guldkorn bragte minder frem og skabte virkelig stor glæde”, fortæller Lene Zander. 

I 2016 var støttekontaktpersonerne også med til at uddele juleposer. 

”Vi kender borgerne og ved derfor, hvor der kan være mest brug for lidt ekstra for at gøre julen til en hyggelig højtid”. 

Hjerte-Genbrug på Nørrebrogade er også med til at sprede julestemning. De pakker poser med steg, kartofler og sovs, som SPKerne i dagene op til jul.

”De gør et fantastiske stykke arbejde med udsatte mennesker og vi er glade for samarbejdet med dem og med FSB”, siger Lene Zander. 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen