Coronakonsekvens: kommunen deler blomster ud på dronningens fødselsdag

Forårsblomsterne skulle have været plantet gennem den seneste måned. På grund af covid-19 lander de i stedet på københavnske plejehjem.

Et gammelt mundheld siger, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og i en tid hvor covid-19 har negative konsekvenser for store dele af samfundet, er der også lidt positivt at spore.

Som følge af hjemsendelsen af en stor del af de offentligt ansatte i Københavns Kommune har det ikke været muligt at få alle forårsblomsterne i jorden rundt omkring i byen. Det efterlader kommunen med tusindvis af blomster, som skulle have været udplantet i kummer og bede rundt omkring i byen. For at undgå at planterne blot går til spilde har Teknik- og Miljøforvaltningen i stedet kontaktet en del af de københavnske plejehjem for at tilbyde dem en del af de mange blomster. Det fortæller enhedschef Martin Lunde Hansen:

– Vi må sande, at vi har langt flere blomster, end vi kan nå at plante med vores nuværende begrænsede mandskab. På den baggrund giver det rigtig fin mening at følge dronningens opfordring til at sende blomster til de ældre i dag, og derfor har vi læsset vores ladvogne med blomster og bragt dem ud til plejehjem i København, hvor den kan sprede glæde, siger Martin Lunde Hansen.

Samlet set har det drejet sig om omkring 3.000 blomster i plastpotter. For at undgå smittefare har Teknik- og Miljøforvaltningens medarbejdere efter aftale afleveret planterne i bakker nær indgangene til plejehjemmene. De mange blomster var oprindeligt tiltænkt Glyptotekshaven. I stedet er de i løbet af dagen landet på plejehjem i Valby, Sydhavn og Brønshøj. Beboerne på plejehjemmene kan nu nyde en hverdag med gyldenlak, ranunkel og gemserod.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen