Undersøgelse kortlægger Greveborgernes sundhed

Sundhedsprofil_top

Undersøgelse kortlægger Greveborgernes sundhed

Den 3. februar modtager 2000 Greveborgere et spørgeskema om trivsel, sundhed og sygdom i forbindelse med den landsdækkende sundhedsundersøgelse ”hvordan har du det?”.

Hvad kendetegner egentlig en Greveborger, når det kommer til sundhed? Det vil Greve Kommune og Region Sjælland gerne finde ud af. Derfor får 2000 borgere over 16 år tilsendt et brev den 3. februar, som indeholder et link til Danmarks største undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom.

I Greve Kommune skal resultaterne af undersøgelsen blandt andet bruges til at planlægge kommunens indsatser og tilbud på sundhedsområdet i samarbejde med Region Sjælland, læger, frivillige og Greveborgerne.

”Spørgeskemaundersøgelsen kommer hvert fjerde år, og den er utrolig vigtig i forhold til de tiltag, vi sætter i værks – både i kommunen og på landsdækkende basis. Jeg håber derfor, at de 2000 udvalgte borgere husker at svare, så vi kan få en rigtig høj svarprocent i Greve”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Liselott Blixt.

Undersøgelsen fra 2013 viste, at de fleste Greveborgere har det godt. Den gav dog også et billede af, at mange af os lever med en eller flere sygdomme. Eksempelvis viste undersøgelsen at hele 23 procent lider af slidgigt, mens 7 procent har en psykisk lidelse. I forhold til livsstilsvaner viste undersøgelsen, at 15 procent har tegn på problematisk alkoholforbrug, mens 16 procent ryger dagligt.

De 2000 borgere modtager undersøgelsen som digital post. Borgere, som er fritaget for digital post, modtager brevet fysisk med posten. Man skal være udvalgt for at kunne deltage i undersøgelsen.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen