Politi går ind i sagen med døde hunde på Greve Strand

Politi går ind i sagen med døde hunde på Greve Strand

Flere hunde er døde med symptomer på forgiftning. Politiet efterforsker nu sagen og beder borgerne om hjælp.

Der har den seneste tid været triste historier i medierne om hunde, som er døde efter gåtur på strande i Greve Kommune. Årsagen peger i retning af forgiftning. 

Nu går politiet ind i sagen og beder borgerne om at ringe 114, hvis de har set, hørt eller oplevet noget mistænkeligt på stranden i sensommeren, som kan have med forgiftning af gøre. Desuden har politiet bedt Greve Kommune om data, der viser badevandskvaliteten fra 1. juli og resten af sommeren. 

På sociale medier har nogle borgere drøftet, om hundene kan have spist rottegift udlagt af kommunen 

Derfor har Greve Kommune offentliggjort en redegørelse for, hvordan rottegift bliver brugt. Det fremgår af redegørelsen, at det vil være meget usandsynligt, at hundene er blevet forgiftet af rottegift. 

Rottebekæmpelse i Greve 

Det er skadedyrsfirmaet Kiltin, som står for bekæmpelse af rotter i Greve Kommune, hvilket sker med rottegift og smækfælder. Rottegiften bliver kun brugt udendørs, og den bliver altid forsvarligt lagt i aflåste kasser. Der har i den forbindelse ikke været eksempler på rottekasser, der har været brudt op. Derudover er Kiltins biler altid aflåst, når de ikke er i brug, så der ikke kan stjæles gift, mens rottebekæmperen er på tilsyn. 

Kiltin bekæmper også rotter med giftblokke i kloakkerne i udvalgte boligområder, men de har heller ikke her oplevet, at der er blevet stjålet giftblokke. Hvis hunde har spist rottegift på stranden, er det derfor med overvejende sandsynlighed ikke rottegift, som Kiltin gør brug af i bekæmpelsen af rotter i Greve Kommune. 

Spørgsmål og svar om rottegift 

Hvordan fungerer rottegift? 

Rottegift indeholder antikoagulater. Alle antikoagulanter er blødningsforstyrrende stoffer, som bevirker, at blodet ikke kan størkne (koagulere). Vitamin K er et vigtigt molekyle for den livsvigtige blodkoagulerende proces. Koagulationsevnen påvirkes først efter 3 til 4 dage, når dyrets pulje af vitamin K er opbrugt. Efter indtag af en dødelig dosis, vil døden derfor først indtræde efter 3 til 6 dage. 

Hvor meget rottegift kan en hund tåle? 

En ekspert i rottebekæmpelse har oplyst Greve Kommune, at en hund på 20 kilo skal indtage omkring 4 kilo rottegift på en gang, hvis den skal dø af det. En hund kan dog blive forgiftet af mindre mængder rottegift, hvis påvirkningen er daglig over en længere periode. 

Hvad er Miljøstyrelsens regler for rottegift? 

Rottegift skal indeholde et afskrækningsmiddel og et farvestof. Afskrækningsmidlet er typisk et bitterstof, som kan smages af mennesker og vil fraholde børn og andre fra at spise giften, mens farvestoffet gør giften let genkendelig og kan fungere som advarsel. Kiltin oplyser, at nogle hunde vil finde smagen ubehagelig, mens andre hunde ikke vil smage på giftblokken, men bare sluge den. 

Du kan i boksen i højre side læse mere om andre mulige årsager til forgiftninger hos hunde. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top