Foto. Butik Unik

Butikken med de unikke unge udvider åbningstiderne

I maj måned slog Butik Unik dørene op i Korsgade. Åbningen har været en succes, og nu er butikken klar til at udvide åbningstiderne, så endnu flere handlende kan få glæde af den.

Butikken er en læringsplatform for unge mennesker på den 3-årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) hos CSV Sydfyn. Størstedelen af butikkens varer produceres af skolens elever, og siden starten af maj er sortimentet løbende udvidet. I dag finder du bl.a. tapasbrætter, fletskamler, uroer, indkøbsnet, papirslamper og nålepuder, blot for at nævne et lille udsnit.

Ifølge afdelingsleder for STU, Gert Hjuler, sker udvidelsen af åbningstiderne bl.a. som et led i et ønske om, at få Butik Unik til at spille endnu mere sammen med byens øvrige erhvervsliv:

– Vi ønsker at udvikle den træningsbane, vi har via Butik Unik for unge med særlige behov, som går på vores 3 årige Særlig Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU). Det gør vi for at opfylde det politiske stillede mål om at få flere med større handicap i job, uddannelse og beskæftigelse. Det er vigtigt, at vores unge får virkelighedsnære kompetencer som én af flere forudsætninger for at blive en del af arbejdsmarkedet. Vi oplever, at de lærer og udvikler sig, med den virkelighed vi har skabt gennem Butik Unik, og vi ønsker nu at give dem endnu bedre forudsætninger. Det kan vi ikke gøre uden at samarbejde med det øvrige erhvervsliv i Svendborg. Derfor ser vi, med stor begejstring, frem til at udvide vores åbningstider, så de svarer til det øvrige butiksliv i Svendborg.

Fra uge 44 holder Butik Unik åbent på følgende åbningstider:
Mandag fra kl. 09.30 – 14.00
Tirsdag – torsdag fra kl. 09.30 – 17.30
Fredag fra kl. 09.30 – 18.00
Lørdag fra kl. 10.00 – 14.00

Yderligere oplysninger: Afdelingsleder for STU hos CSV Sydfyn, Gert Hjuler: tlf. 3012 9612

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune