Ny klub for yngre borgere med demens

Banjo.jpg

Hunden Banjo er hver dag med i Klub Aktiv. her ligger den i et hjørne af den nystartede klub for yngre borgere med demens.

Ny klub for yngre borgere med demens

Klub Aktiv er et nyt tilbud til Greveborgere under 65 år, der har diagnosen demens. Lige nu inviterer klubben dem til at være med til at indrette klubbens lokaler og planlægge dens aktiviteter.

Yngre Greveborgere med demens får nu et sted, som er dedikeret til præcis dem. Det er Klub Aktiv, som holder åbent i dagtimerne på alle hverdage. 

I Greve er der ifølge statistikken 50 demensramte borgere under 65 år. De fleste af dem klarer sig sandsynligvis med familiens hjælp. Erfaringen fra andre steder i Danmark viser dog, at de kan være meget isolerede på grund af deres sygdom.  

Tidlig hjælp giver livskvalitet
“Vi vil gerne lære de yngre borgere med diagnosen demens at kende tidligt i deres forløb, for så kan vi hjælpe dem med at vedligeholde deres færdigheder i så lang tid som muligt, ” siger den ansvarlige leder for kommunes demenstilbud, Susanne Ormstrup. 
Formand for Social, Sundheds- og Psykiatriudvalget Liselott Blixt er glad for, at kommunen nu har et godt og professionelt tilbud til kommunens yngre borgere med demensdiagnosen: 
“De er nogle af vores allermest sårbare borgere, så dem skal og kan vi tage os godt af. I Klub Aktiv får de professionel støtte og hjælp til en god hverdag. Det har jeg det rigtig godt med,” siger hun. 

Motion og shopping på programmet
I Greve Kommunes nye Klub Aktiv får de unge borgere med demens mulighed for at være udendørs, dyrke motion og deltage i kulturelle aktiviteter sammen med andre fra klubben. De er selv med til at beslutte aktiviteterne og sætte deres præg på dagligdagen. 
Lige nu har to-tre yngre borgere fundet vej til det nye tilbud, og de har blandt andet været på juleshopping, på besøg hos garden på Rosenborg og til udstilling hos Royal Copenhagen sammen med en medarbejder.  

Tryghed for borgere med demens
I disse dage er de sammen ved at indrette Klub Aktivs lokaler i stueetagen på Nældebjerg – Kompetencecenter for Demens. 
“Vi kan hjælpe de yngre borgere med at få mere tryghed og livskvalitet i hverdagen. Samtidig kan vi også aflaste ægtefæller og børn, så de trygt kan passe deres arbejde eller skole. Hvis der er behov for det, kan vi også holde aftenåbent eller weekendåbent,” fortæller Susanne Ormstrup. 

Klub Aktiv er åben
Tidligere har Greve Kommune tilbudt yngre og ældre med demens de samme aktiviteter, men de yngre er hurtigt forsvundet igen – de har ganske enkelt ikke følt sig hjemme blandt de ældre mennesker. Derfor ønsker Greve Kommune at skabe et helt nyt tilbud til de yngre med demens. 
“Jeg vil opfordre alle familier med en demensramt under 65 til at kontakte os igen og se, om Klub Aktiv kunne være en hjælp og støtte,” siger Susanne Ormstrup. 
Klub Aktiv holder åbent hver dag fra 8-17 i stueetagen på Nældebjerg – Kompetencecenter for Demens. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen